Facebook en Ray-Ban brengen een AR-bril, Snapchat in 3D

Social content-bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal38

Facebook x Ray-Ban

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Fashion meets tech: je favo brillen-merk slaat de handen in een met Facebook. Samen met Ray-Ban brengt het een augmentend-reality bril, Vet! Facebook werkt natuurlijk al enkele jaren aan een eigen AR-bril. De bril die luistert naar de codenaam ‘Stella’ gaat het mogelijk maken om telefoontjes aan te nemen via de bril. Daarnaast gaan geruchten dat Stella wordt voorzien van een kleine camera. Wordt meekijk-vloggen de nieuwe hit? 😉

Waarom Ray-Ban? Voorgaande prototypen AR-brillen waren natuurlijk niet echt stilistische eye-catchers. Een van de redenen dat de bril sowieso nog niet echt van de grond kwam. En als er een merk verstand heeft van mooie brillen, dan is dat wel Ray-Ban. Wij zien het al helemaal voor ons. 👀

Advertentie
advertisement
bril

Snapchat verleden tijd? Ze beginnen net!

Streak van 1000 met je beste maat? Elke filter uitgespeeld? Snapchat is klaar? Dacht het niet! Heb jij een iPhone X of binnenkort iPhone 11 in je bezit? Dan komt Snap met een update waar je even de tijd voor wilt nemen. Binnenkort wordt het namelijk mogelijk voor jou om 3D-Snaps te versturen.

Niet in het bezit van een iPhone X? Niet getreurd, eerdere versies van de iPhone kunnen wel 3D-snaps ontvangen. Zorg dus dat je vrienden of vriendinnen de juiste telefoon hebben. Sorry Android-strijders, de nieuwe functie is voor jullie (nog) niet beschikbaar. Tot nu toe zijn het alleen de iPhone-gebruikers die baat hebben bij deze nieuwe functie. Is de pre-order al gedaan?💰

 

snap

Battle of the socials

TikTok. Daar is ‘ie weer! De social app van dit moment. Niet mee bekend? Je deelt korte video’s die je zelf maakt. Je neemt deel aan (dans)challenges of je brengt van alles onder de aandacht. De app is bekend onder een jonge doelgroep en brengt een hoop teweeg. Maar blijft TikTok groeien? 

Vast. Ook bij onze vrienden van Instagram is dit niet onopgemerkt gebleven. Ja dat lees je goed! Instagram is namelijk druk bezig met het ontwikkelen van ‘Instagram Clips’. Een app van Instagram, soortgelijk aan TikTok. Je kunt zelf je video’s knippen, plakken en voorzien van effecten en muziek. Je zat namelijk nog niet genoeg op Instagram. 😎 Zal Instagram de leiding nemen in deze battle of the socials? Stay tuned!

tiktok

Videobellen met Portal TV

Familie ver weg, een dagje thuis werken, of gewoon lekker even videobellen omdat het leuk is? Dit gaat een heel stuk makkelijker worden. Het kost je slechts $149.

Facebook heeft eindelijk ‘Facebook Portal’ gelanceerd, een camera voor op je TV om te kunnen videobellen en augmented reality spellen mee te kunnen spelen. Daarnaast kun je ‘Watch Together’ gebruiken om samen naar Facebookfilmpjes te kijken! Nu hoef je nooit solo naar je telefoon te geinig om een viral filmpje! Privacy-check: Portal wordt geleverd met een clip om de camera op je TV te bedekken! 

portal

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie