Facebook sleutelt vrolijk verder en WhatsApp werkt aan groepsgesprekken

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal20
Facebook sleutelt door!
Facebook verhalen
Advertentie
advertisement

Tinder is overal!

Dat Tinder gebruikers aan elkaar koppelt aan de hand van je real-time locatie wisten we al. Maar dat ze nu ook je locatie-geschiedenis willen gaan gebruiken is nieuw. Een opkomende Tinder-functie met de naam ‘Places’ maakt dit mogelijk. Volgens schermafbeeldingen van Tinder Places – ontdekt door The Verge – ontwikkelt de dating-app een functie die je locatie volgt via de app en vervolgens potentiële matches weergeeft aan de hand van locaties waar je bent geweest. Het idee is om mensen in staat te stellen om hun real-time gemiste connecties tegen te komen, vergelijkbaar met hoe de dating-app Happn vandaag werkt. De manier waarop Tinder de locatiefunctie heeft geïmplementeerd roept vraagtekens op. In plaats van gebruikers expliciet in te laten checken bij hun favoriete koffiebar, houdt Tinder continue in de gaten waar en hoe lang je ergens bent. Aan de hand daarvan bepaalt Tinder welke plaatsen zij belangrijk genoeg vinden om te gebruiken in het algoritme. Is er dan niets positiefs te melden? Nah, het enige wat wij kunnen bedenken is dat het de functie pas werkt via een opt-in en dat het eventueel uitgeschakeld kan worden. We zullen zien!

 

Tinder is overal!
Tinder

Twitter opent de jacht!

In maart dit jaar kwam Twitter met maatregelen om de kwaliteit van openbare gesprekken te verbeteren, waar dit vaak op neerkomt; het weren van nep-accounts met veelal negatieve berichten. Zogenaamde ‘trol-accounts’ schenden namelijk veelvuldig het beleid van Twitter, waardoor het ware stoorzenders zijn. Reden genoeg dus om ze nog harder aan te pakken! Twitter is daarom nu aan het onderzoeken hoe ze bepaald gedrag sneller automatisch kunnen herkennen zodat deze account eruit gefilterd worden. Een paar voorbeelden zijn wanneer een account zijn e-mailadres niet heeft bevestigd, als dezelfde persoon tegelijkertijd meerdere accounts registreert, accounts die herhaaldelijk tweeten en accounts vermelden die deze niet volgen, of gedrag dat kan wijzen op een mogelijk een gecoördineerde aanval. Ook kijkt Twitter naar hoe accounts verbonden zijn met andere accounts die de regels wel schenden en hoe de interactie is tussen de accounts. Wij zijn benieuwd hoe snel Twitter het platform helemaal vrij krijgt van trollers!

  

Twitter opent de jacht!
Twitter opent de jacht!

WhatsApp in strijd met Telegram

Om te kunnen blijven concurreren met Telegram gaat WhatsApp de ervaring in groepsgesprekken verbeteren. Een van de functionaliteiten die is toegevoegd is ‘groepsbeschrijving’, waarin je kan aangeven waar de groep voor dient en wat bijvoorbeeld de huisregels zijn. Deze regels verschijnen bovenaan in beeld wanneer je nieuw in een groep bent, zodat je direct weet wat er zoal wordt besproken en hoe men met elkaar omgaat. Daarnaast wordt het ook moeilijker om iemand toe te voegen die onlangs de groep heeft verlaten, zodat je niet continue in een groep wordt ‘gegooid’ waar je niet op zit te wachten. En er komt ook een nieuwe @-button waarmee je alle conversaties met de desbetreffende persoon uit de groep kunt terugvinden. Handig zeg!

WhatsApp in strijd!
WhatsApp in strijd!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie