Facebook strooit met geld en hackers actief op Instagram

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal

Google weet waar je bent

Ook al heb je je locatievoorzieningen niet aan staan, Google trackt je locatie altijd. Liefst twee miljard mensen met Android-toestellen en honderd miljoen met een iPhone worden gevolgd omdat ze Google Maps of Search gebruiken. Google verzamelt de locatiegegevens voor het targeten van advertenties. Zie je het niet zitten om constant te worden gevolgd? Je kunt de locatiehistorie pauzeren. Dit doe je door naar je Activiteiten dashboard te gaan en de optie Web- en app-activiteit uit te zetten. Maar let op, dan ben je nog niet klaar! Ga eerst naar de Locatiegeschiedenis en zet ook deze uit. Voor de zekerheid je volledige locatie geschiedenis wissen? Klik dan op Geschiedenis beheren en verwijder al je gegevens door de prullenbak rechtsonder. Opgeruimd staat netjes!

Advertentie
advertisement
Google Maps
Google Maps

Russische hackers actief op Instagram

Instagram heeft de pollfunctie uitgebreid! Vanaf nu is het ook mogelijk om via direct messages een poll te versturen. Deze poll kun je privé naar een vriend sturen, maar kun je ook in een groepschat delen. Zo kun je een select groepje mensen vragen wat ze van die ene outfit vinden. Zonder dat heel Instagram er gelijk een oordeel over heeft. Een klein maar fijne update! Toch is er ook minder leuk nieuws voor Instagram. Door nog onverklaarbare redenen zijn er afgelopen week verschillende accounts gehackt. Gebruikers kunnen opeens niet meer in de eigen accounts. Als ze proberen in te loggen blijkt het wachtwoord veranderd, en bij het opvragen van een nieuw wachtwoord is ook het e-mailadres aangepast. Tot nu toe blijkt dat de e-mailadressen vooral gewijzigd zijn naar Russische accounts. Is je account gehackt? Door de automatische processen van Instagram is het extreem moeilijk om je account terug te krijgen. Als je jezelf een extreem stressvol proces wil besparen zit er maar één ding op: een nieuw account aanmaken.

Instagram
Instagram

Live voetbal kijken met Facebook

Ja, je hoort het goed! Facebook gaat in acht Aziatische landen de Spaanse voetbalcompetitie uitzenden. Ondanks dat Facebook de wedstrijden gratis aanbiedt, hebben ze er zelf een flink bedrag voor neergelegd. Er gaan geruchten over bedragen van 90 miljoen euro! Ben je toevallig in de buurt van Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, de Malediven, Sri Lanka of Pakistan? Dan kun je op de officiële LaLiga Facebook-pagina de wedstrijden live volgen. De voetbalrechten zijn niet het enige wat Facebook kocht afgelopen week. Ook kocht Facebook het team van Vidpresso, een bedrijf dat interactieve online video’s maakt. Een mooie kans voor Vidpresso, omdat ze aan een groot publiek worden voorgesteld. Voor Facebook een grote stap in het gebruik van interactieve video’s. Twee vliegen in een klap dus!

Facebook
Facebook

Meer opslagruimte door WhatsApp

Goed nieuws! Documenten verwijderen om ruimte vrij te maken in Google Drive is niet langer nodig. De back-ups die WhatsApp maakt worden vanaf november niet meer meegerekend voor je opslaglimiet. Scheelt jou weer ruimte! Google, dat de overeenkomst met WhatsApp aangaat, raadt wel aan om voor 12 november  handmatig een back-up te maken. Back-ups die ouden zijn dan een jaar oud worden automatisch verwijderd uit Google Drive. Dit geldt alleen voor Android telefoons en niet voor iPhones. Back-ups van een iPhone worden opgeslagen in je iCloud. Heb je een Android telefoon en wil je gesprekken graag behouden? Dan kun je het beste een back-up maken. Open de instellingen van WhatsApp, ga naar Chats en maak een reservekopie. Makkelijker kan niet!

WhatsApp
WhatsApp

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie