Geld verdienen met Insta-video's, Snapchat komt met nieuw design

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #LEKKERSOCIAAL

Nieuwe Insta Story

Instagram Stories is lekker busy en volop in ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe video trimming-feature die het maken en plaatsen van Stories zou moeten vergemakkelijken.

Nu moet je langere video’s met een externe tool inkorten als je ze wil toevoegen aan Stories. Niet zo handig als je on the go bent en je video direct wil plaatsen. Met deze nieuwe tool kun je video’s straks direct trimmen terwijl je ze als video uploadt op Instagram.

Appeltje 🥚-tje toch? Naast dat het een mooie bijkomstigheid is voor je eigen fabuleuze Insta-account, is dit ook nuttig voor merken die regelmatig gebruik maken van Stories. Naar verwachting kunnen we vanaf midden maart de vruchten plukken van deze nieuwe tool.

 

Advertentie
advertisement
trimming tool insta stories

Money maken met IGTV

We zeiden toch dat Insta lekker bezig is. Meer updates: het platform test namelijk nieuwe manieren voor creators om geld te verdienen aan de content die ze plaatsen op IGTV. Dit gaat gebeuren aan de hand van korte ads die in de video’s geplaatst kunnen worden.

Van Instagram werd al een lange tijd verwacht dat het een belangrijke concurrent zou worden van YouTube als het aankomt op het aantrekken van influencers en creators. Die verwachting lijkt waarheid te gaan worden. De minimale lengte die de IGTV-video’s nodig hebben om in aanmerking te komen voor het plaatsen van ads kan voor Instagram belangrijke gevolgen hebben in de toekomst.

Hoezo dat?,  horen we je denken. Nou, laten we TikTok vooral niet over het hoofd zien. Dit groeiende platform is tot nu toe nog niet gemonetized voor creators, maar werkt hier wel naartoe. Als het door middel van korte video’s van slechts een aantal seconden straks al mogelijk wordt om geld te verdienen, is er wellicht minder motivatie voor makers om voor datzelfde bedrag video’s te maken waar meer tijd in gaat zitten. We’ll keep you posted!

geld verdienen met IGTV

Olympische spelen 2020 op Snapchat?

We kunnen gerust zeggen dat Snapchat wel een hele lekkere deal heeft binnengesleept. Het gaat de komende zomer, in samenwerking met NBC, samenvattingen, sporadische live-uitzendingen, maar ook culturele items over Tokio en specials over de Amerikaanse atleten uitzenden.

In totaal zullen er 70 speciale en exclusieve episodes worden geproduceerd. Gaat het hiermee de strijd aan met Netflix? Wij zijn erg benieuwd! Downloaden dus, dit wil je niet missen. 😉

Snapchat Olympische Spelen
Snapchat Tokyo 2020

Nieuw Snapchat design

Big changes incoming voor Snapchat, want hier is update nummer 2. Het platform test een nieuw design met als doel een gebruiksvriendelijkere beleving voor snappers. Dit nieuwe ontwerp breidt de app uit van 3 naar 5 aparte secties. De Snap Map, chatfunctie, camera, Discover-sectie (krijgt de naam Community) en de nieuwe Discover met eigen Snap-content krijgen zo elk hun eigen pagina.

Maar dat is nog niet alles, nee nee. Er komt namelijk ook een navigatiebar onderaan het scherm, zodat het makkelijker wordt om te kunnen switchen tussen de 5 verschillende secties. De bedoeling is dat je zo minder hoeft te navigeren binnen de app en ‘m meer gebruikt. Winnen voor team Snap dus. 👻

Nieuw Snap design

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie