Google Assistent praat als John Legend en Gmail is jarig

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Gmail is 15 jaar 

Gmail was jarig op 1 april. Geen grap. Google wilde 15 jaar geleden iedereen in de maling nemen door de lang verwachte web-based mail juist op deze dag te lanceren. Goeie keus, want het is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle diensten van Google. 

Successen en verjaardagen moeten gevierd worden. Daarom trakteert Gmail ons op een aantal nieuwe features. Zo kun je e-mails nu inplannen. De verstuur-knop beschikt over een vlug menu waarmee je mails op een later moment kunt versturen. Dit kon ook al, maar tot nu toe enkel met hulp van andere diensten. Nu is dit helemaal geïntegreerd in Gmail. Verder is Smart Compose een nieuwe feature. Hiermee krijg je hulp met het tikken van mailtjes en dat is natuurlijk meer dan welkom. Smart Compose biedt suggesties om de tekst automatisch compleet te maken. Zo is het zelfs in staat om te leren of je een mail liever begint met ‘Hoi’ of ‘Beste’. 

Op dit moment zijn de nieuwe features alleen beschikbaar voor Android toestellen. Nog even geduld voor iOs-gebruikers. 

Advertentie
advertisement
Gmail
Gmail Gmail

Google Assistent

Ben je fan van John Legend? Wie niet? Google Assistent kan nu praten met zijn stem. Je hoort het goed. John Legend die tegen je praat. Als je deze stem wilt activeren, dan vraag je netjes: “Hé Google, praat als een legend.” 

Het kan dus echt allemaal met Google. 

Google
Google Google

iPhone batterij

We weten het allemaal. Smartphones vallen altijd uit op ongelukkige momenten. Je moet hopeloos op zoek naar een stopcontact en die oplader is natuurlijk ook weer zoek. Zelfs op momenten waarop we met elkaar horen te praten, zijn we bezig met die telefoontjes. Want ook je telefoon achter de bar opladen hoort er helemaal bij tegenwoordig.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De opvolger van de iPhone XS krijgt mogelijk een accu die wel 20 tot 25 procent groter is. En daar blijft het niet bij. 

Volgens Ming-Chi Kuo, een goed ingelichte analist, wordt het straks mogelijk om telefoons op te laden door twee toestellen op elkaar te leggen. Heerlijk, dat samen delen. Deze nieuwe oplaadmogelijkheid moet ervoor zorgen dat je AirPods nooit zonder stroom zitten. 

Ook hier hebben we nog even geduld nodig, want de nieuwe iPhones worden naar verwachting in september aangekondigd. 

iPhone
iPhone iPhone

Snelle Facebook

Gebruik je Facebook liever om snel door het nieuws te scrollen? Nu kun je ook vliegensvlug reageren en je vrienden taggen. Facebook heeft een nieuwe optie toegevoegd waarmee je veel tijd kunt besparen. Dat betekent meer tijd om te Instagrammen, Netflixen of te slapen. 

Hoe werkt het? Heel simpel. Als je wilt reageren onder een foto of video, houd je je vinger even ingedrukt op de post. Er verschijnt dan een pop-up waarmee je direct een reactie verstuurt. That’s it! 

Worden we straks overspoeld met reacties op Facebook?

Facebook
Facebook Facebook

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie