Haal Mart Smeets van de buis. Populisme viert hoogtij

Mart Smeets moet van de buis. Althans dat is de wens van de mensen achter de Facebook pagina "Mart Auf Wiedersehen Smeets". Een ware hetze lijkt het wel. Maar doe jij daar ook aan mee?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Los van het feit of je het eens bent met de uitlatingen en gedragingen van Mart Smeets, zou je de vraag kunnen stellen of dit soort acties gevoerd moet worden en moet dat dan via Facebook? Het begint een ware hetze te worden met bijzonder ordinaire teksten en opmerkingen. Zijn dat nu de zegeningen van Facebook en kan en mag iedereen daar zijn zegje doen? Ja natuurlijk zullen diegenen zeggen die de pagina "liken". Want Smeets doet uitlatingen in zijn avondprogramma die op zijn minst niet altijd chique zijn. Maar is een haast middeleeuwse heksenjacht via een modern medium wel zo chique? London Late Night trekt nog altijd een miljoenenpubliek. De uitzending van maandagavond 6 augustus wist een publiek van ruim 1,6 miljoen kijkers te boeien. Het verbaast me ook dat mensen zo verongelijkt zijn over uitspraken van Mart Smeets. Zijn er geen andere meer interessante zaken om je over op te winden die er meer toe doen vraag ik mezelf dan voorzichtig af? Bijvoorbeeld iets over de ongenuanceerdheid in onze maatschappij?

Nu is het wachten op de volgende Facebookpagina's:

• Mark Rutte moet trouwen
• Stuur Geert Wilders naar de kapper
• Frans Bauer terug in de woonwagen
• Pauw & Witteman weg van de buis
• Arie Boomsma moet zich vaker scheren
• Etc...

Het is interessant om te zien of de NOS zich iets aantrekt van de Facebook pagina en wat de reactie van de omroep zal zijn. Benieuwd welke acties we binnenkort op Facebook zien...

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie