Habbo en spelverslaving...

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Mijn kinderen ( 8,10 en 12) hebben het ontdekt.

Op zichzelf niets bijzonders, ware het niet dat ik geconfronteerd wordt met een niet aflatende speldrang, geld uitgeven, ruilen en elkaar bedriegen. Bedriegen is heel simpel en waarschijnlijk stappen er alleen beginners in: Er wordt in een ruimte "werk" aan geboden. Je mag binnen komen in ruil voor een "Meubi" of "credit". Zodra je betaald hebt wordt je die ruimte "uitgegooid" en kom je er niet meer in. Dag Meubi?

Goed voor het leerproces, dat wel, want in het echte leven kun je ook met dit soort zaken geconfronteerd worden, dus waar maak ik me druk over?
Bovendien, spelverslaving bestaat, of ik dat nu leuk vind of niet.

In China, waar ik recent was lost de overheid dat simpel op: 3 uur spelen achter elkaar en het scherm gaat op zwart. Met medewerking van de operator, Die runnen software waarmee het spelen in 70.000 internet cafés worden aangestuurd. Cafés? Met tussen de 400 en 1000 terminals per locatie kun je het eigenlijk geen cafés meer noemen...

Kunnen we als ouders wellicht een beter inzicht krijgen in het spelgedrag van onze kinderen op dit soort sites? In de algemene voorwaarden staat wel dat "kinderen onder de 12 jaar samen met hun ouders de algemene voorwaarden moeten lezen, alvorens zich te registreren". En toen?

Ik wil best wel als ouder van "Meneer Habbo" een wekelijks rapportje krijgen met het aantal speluren dat mijn kind gespeeld heeft en het aantal credits dat er gekocht en verbruikt is. En inchecken van kinderen, met de ouders erbij aan het scherm, waarbij ouders zich ook dienen te registreren?

Zou wel passen in deze tijd van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Of vragen we JP ook om zo'n Chinese maatregel?

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie