Hertog Jan brengt documentairereeks uit over bier

Onderzoeksjournalist Joris Vermeer (VPRO’s De Aardappeleters) duikt in de biergeschiedenis en -verhalen.

Hertog Jan duikt samen met onderzoeksjournalist Joris Vermeer (VPRO’s De Aardappeleters) in de verhalen achter het Nederlandse bier. De komende tijd brengt de bierbrouwer zes documentaires uit . De kijker wordt meegenomen langs de geschiedenis van het bier, de ontwikkeling van bierstijlen, en de onconventionele keuzes voor ingrediënten.

Verschillende brouwers en experts komen in de documentaires aan het woord en tradities binnen de bierwereld worden onder de loep gelegd. Die tradities zijn er vaak met een reden, want bierbrouwen luistert heel nauw.

De reeks wordt afgetrapt met Hertog Jan Enkel. Joris Vermeer reist met Brouwer Milan af naar de Abdij van Val-Dieu voor de geschiedenis van Enkel bier. Het lichte bier (met minder alcohol) werd vooral door de broeders zelf dronken en verliet zelden de abdij.

Na Hertog Jan Enkel duikt Joris Vermeer o.a. in de verhalen achter Hertog Jan Bastaard, Weizener, Pilsener, en Grand Prestige.

De documentaires zijn vanaf vandaag te bekijken op NRC media en het netwerk van Wayne Parker Kent.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie