ING tikt 100 duizend aan met Youtube-abonnees op ‘ING Only Football’

Het branded content-kanaal van de bank ontvangt van Google de ‘YouTube Silver Creator Award’.

Het YouTube-kanaal ING Only Football heeft de grens van 100 duizend abonnees gehaald. Google kent daarvoor de zogeheten Silver Creator Award toe. De bank zegt dat Only Football hiermee een van de eerste Nederlandse branded content-kanalen is, die een dergelijke onderscheiding ontvangt.

Voetbal
ING startte medio 2016 met het kanaal met de bedoeling om jongeren spelenderwijs in contact te brengen met voetbal. Dat past in het grotere plaatje van ‘het vooruit helpen van het Nederlandse voetbal’. Daartoe heeft ING zich niet alleen (tot 2022) verbonden aan de KNVB en het Nederlandse voetbal, ook helpt ING amateurclubs financieel gezond te blijven.

ING: ‘Met verschillende activiteiten brengt ING Oranje en de Leeuwinnen dichterbij de fans. ING steunt amateurclubs met het opzetten van vrouwen- en meisjesvoetbal binnen de vereniging. ING draagt bij aan het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal, zodat kinderen nog meer plezier beleven aan voetbal.’

Soufiane Touzani
Voor de verwezenlijking van Only Football werkt de bank samen met populaire influencers zoals Soufiane Touzani (zie een recente video met Touzani onderaan dit bericht), Fifalosophy en Anouk Hoogendijk. Op het platform vinden abonnees twee keer per week video’s die het hoofdsponsorschap van ING en het Nederlandse voetbal ondersteunen.

Insta
ING: ‘De video’s op Only Football zijn in anderhalf jaar tijd 15 miljoen keer bekeken met een gemiddeld uitkijkpercentage van 60 procent. Only Football is daarnaast ook actief op Instagram. Op dit kanaal wordt behind the scenes-materiaal getoond via fotografie en Instagram Stories. Het Instagram-account heeft in nog geen jaar tijd meer dan 10 duizend volgers vergaard.’

Brand
ING zegt dat het Only Football in 2018 als merk verder wil uitbouwen.

 

Beeld afkomstig uit video van ING Only Football 'Touzani vs. Blauwe Mo

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie