Shoppen op Pinterest en nieuwe kansen voor adverteerders

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal

Shoppen via Pinterest. EINDELIJK.

Oneindig inspiratie op doen op Pinterest. Borden vol met dromen. Heb jij ze? Nieuwe updates in Pinterest zorgen ervoor om wellicht jouw dromen (sneller) waar te maken. Je kunt er inmiddels daadwerkelijk online shoppen! Echt. Gepersonaliseerde (shop)ideeën verschijnen al bovenaan je feed. Ook kun je je favoriete merken en pagina’s helemaal uitpluizen op wat er te koop is. Ideaal! Een extra kans voor jou als consument en een extra kans voor de winkeliers. Het groeiende pakket met shopping tools wordt al goed ontvangen! Enjoy and shop till you drop.

Advertentie
advertisement
Pinterest

Google gaat er weer voor!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Datagigant Google heeft besloten om social achtige tools toe te gaan voegen aan de zoekfunctie. Na de ‘flop’ van Google+ wordt er nu vol ingezet op de succesvolle foto-applicatie. De bekende applicatie wordt vaak geprezen door haar gebruikers en wordt nu dus uitgebreid.

Hoe? Een nieuwe functie die erg veel weg heeft van de Stories functie binnen Instagram. Foto’s delen binnen een foto-applicatie. Slim.
Naast deze nieuwe functie is er een tweede aangekondigd. Toevallig heeft deze functie veel weg van ons berichtje hierboven. Of is het geen toeval? ;)

Wanneer je in de nieuwe update van de zoekmachine een afbeelding selecteert, zie je nu veel meer details! Details als prijs, beschikbaarheid en beoordelingen. Ideaal voor… Juist, de aanschaf van het product. De ontwikkelingen zijn dus specifiek gericht op het faciliteren van winkelen via de zoekmachine. Nooit meer drukke winkelstraten op zaterdag!

Google

Facebook official

Facebook official. Dat is het enige wat telt. Alleen dan is je relatie valide. We schreven al vaker over de relatie tussen WhatsApp, Facebook en Instagram. Nu wordt het toch wel heel serieus! Door een (simpele) rebranding krijgen Instagram en WhatsApp een nieuwe naam; ‘Instagram van Facebook’ en ‘Whatsapp van Facebook’.

De originele en herkenbare namen kun je bewonderen in AppStores en in de apps zelf. De ontwikkeling draagt bij aan het bekende en ambitieuze langere termijnplan. Hierin wordt het mogelijk om (gemakkelijker) berichten te verzenden tussen de verschillende apps. Facebook doet er dus alles aan om volledige controle te krijgen over jouw relatie(s). Je ziet wel wie de broek aan heeft. ;)

Facebook

Nieuwe kansen voor adverteerders

Reddit, Medium, Quora en TikTok. Zegt het je wat? Deze kanalen staan ongetwijfeld niet bovenaan je (sociale) mediamix. Maar juist deze snelgroeiende kanalen zijn super interessant voor adverteerders om mee te gaan testen. Why, horen we je denken. 

Reddit is populair omdat je op dit platform je mening kunt geven. En daar zijn we natuurlijk allemaal dol op!

TikTok is het snels groeiende social media platform ter wereld. Ja echt! Het is een creatief videoplatform en onwijs populair onder onze geliefde doelgroep: Generatie Z.

Medium.com wordt ook de tekstuele versie van YouTube genoemd, aanradertje.

En met maar liefst 300 miljoen maandelijkse gebruikers is Quora ook een interessant platform om in de gaten te houden! Quora is een app waar mensen allerlei vragen kunnen stellen, die aan kennis, feiten en/of deelbare ervaringen zijn gerelateerd. Zegt het je niks? Neem dan snel een kijkje en maak (vast) een account aan. Wellicht komt het van pas. Je hoorde het hier eerst!

TikTok

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie