Live video is the next big thing voor marketeers!

Start nú met een creatieve en effectieve live video strategie die zorgt voor betere engagement door meer interactie en langere kijktijden.

De populariteit en mogelijkheden omtrent live video nemen enorm toe en We Are Live helpt marketeers die hier in 2019 alles uit willen halen.

Live Video is het beste middel om betrokkenheid en interactie te creëren. Consumenten verwachten dat er over alles waar ze naar op zoek zijn video content beschikbaar is en de digitale videoconsumptie gaat naar verwachting komend jaar voor het eerst de televisie verslaan. De effecten van ‘live’ in combinatie met video overtreffen alle verwachtingen en daarom is dit hét moment om plannen te maken voor een creatieve en effectieve live video strategie voor uw merk of evenement.

Live video is goud waard

Met de opkomst van Facebook Live en Youtube Live en de technologische ontwikkelingen op het gebied van hardware en software, wordt de drempel om kwalitatieve livestreams uit te zenden steeds lager. Daarbij is uit onderzoek gebleken, dat de kijktijden bij livestreams hoger liggen en de betrokkenheid van de consument vele malen groter is dan bij normale video. Uit onderzoek van New York Magazine en Livestream.com blijkt dat mensen drie keer langer naar video content kijken wanneer het om een live video gaat. Meer dan de helft van de kijkers geeft aan de kwaliteit van de livestream de belangrijkste factor te vinden.

De consument koopt op basis van video content

Razendsnelle technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat grote groepen consumenten onbeperkt video content streamen over alles wat ze interessant vinden. Op Facebook wordt dagelijks meer dan 100 miljoen uur aan video bekeken, en op YouTube meer dan 1 miljard uur per dag. Deze massaconsumptie is van grote invloed op het verwachtingspatroon van de consument. Waar ze een aantal jaar geleden nog geraakt werden door een leuke social post, gaan ze er nu van uit dat er video content beschikbaar is over hun favoriete merken en producten. Uit het onderzoek van de New York Magazine blijkt dat 85% van de consumenten graag meer video content zou bekijken over de merken die ze leuk vinden. Daarbij geeft 82% aan dat ze liever live video content zien dan een statische post op social media. Als klap op de vuurpijl bekijkt 80% van de millennials video content tijdens het maken van aankoopbeslissingen.

Wanneer Live?

Wanneer je de kijker via een livestream aan je wilt binden moet je iets laten zien of vertellen wat nieuwswaarde heeft, of iets wat alleen op dat moment te zien is. Deze ‘compulsory content’ zorgt ervoor dat iedereen er bij wil zijn: je kunt hierbij denken aan evenementen, productlanceringen of aan exclusieve interviews met grote namen. Andere mogelijkheden zijn een exclusieve blik achter de schermen of een seminar waarbij het merk de interactie aangaat met de kijker. Als het publiek er via live video toch “bij kan zijn”, voelen ze zich verbonden met het merk of evenement. De directe en menselijke communicatie die dit oplevert is waarmee live zich onderscheid van een standaard video.

We Are Live bracht merken als The Next Web en TEDxAmsterdam via de magie van live video reeds in contact met honderdduizenden kijkers van over de hele wereld. Op maat gemaakte live video concepten voor o.a. Nouryon en Philips leidden tot meetbare engagement met de doelgroep en directe leads voor de Sales afdeling. Wij onderscheiden ons door vanaf het eerste moment betrokken te zijn. We ontwikkelen het concept of adviseren bij bestaande concepten en verzorgen de volledige productie en regie.

We hebben ervaring met grote en kleine projecten en gaan heel graag met je om tafel om te bekijken wat live video voor jouw organisatie kan betekenen! Neem contact met ons op via: www.wearelive.nu of 020-6543020

Plaats als eerste een reactie