Meer gezichtsfilters Instagram, met live view van Maps loop je direct de goede kant op

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in #lekkersociaal.

Meer Instagram gezichtsfilters

Een filter hier, een filter daar. Instagram-foto’s gaan tegenwoordig niet online zonder filter. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de gezichtsfilters. Je weet wel, de genderfilter, de filter met sproeten of bloemenkransjes. Noem het maar op. Filters zijn hot! En stiekem kunnen wij er geen genoeg van krijgen. Nee, jij ook niet!

Daarom hebben wij leuk nieuws. Of eigenlijk heeft Instagram geweldig nieuws voor je, want zij lanceren onwijs veel nieuwe gezichtsfilters. De nieuwe filters zijn beschikbaar met dank aan de augmented reality-tool Spark AR van Facebook. Je kunt trouwens ook zelf AR-filters maken en uploaden op Instagram. In de ‘Effectengalerij’ kun je verschillende filters vinden die door andere gebruikers zijn gemaakt. Als je ze opslaat op je camera, dan kun je ze zelf ook gebruiken in je stories.

Oneindig veel filters dus. Pas maar op Snapchat!

Advertentie
advertisement
Instagram
Instagram Instagram

Google Maps en lijstjes

Wanneer je een fan bent van reizen en van lijstjes dan heeft Google de ultieme uitkomst voor jou! Waar moet ik naartoe? Waar vind je de beste pizza? Welke Airbnb’s kun je beter vermijden? Google Maps update haar lijstjes. Jouw lijstjes verschijnen direct in Google Maps, zoals je op de afbeelding kunt zien. Hiermee maakt de app het persoonlijker én handiger in gebruik. De verbeteringen in Google Maps worden langzaam uitgerold. Dit is nog maar het begin van de updates die we mogen verwachten. Heb jij de volgende stedentrip al op de planning staan?

Google
Google Google

Live View

En we zijn nog niet klaar met Google Maps. Loop je ook altijd 5 rondjes voordat je doorhebt welke kant je nou op moet? Richtingsgevoel of niet, we snappen het wel hoor. Maps begrijpt het ook en heeft daarom de nieuwe functie Live View ontwikkelt.

Met Live View kun je direct zien in welke richting je de route moet beginnen. Het werkt namelijk met augmented reality. Op je scherm wordt de live omgeving als het ware geprojecteerd. Daaromheen zie je pijlen en richtingsaanwijzers. Zo hoef je niet eerst 20 meter de verkeerde kant op te lopen voordat het duidelijk wordt waar je je precies bevindt. Super handig!

Google
Google Google

Facebook Stories

Wat vind jij van Facebook Stories? Kan niet tippen aan Instagram Stories, hè? Facebook doet een poging om het wat meer aan de man te brengen.  

Zo is er voor Facebook Stories een nieuwe optie uitgerold. Wat dacht je van een slideshow? Gebruikers kunnen hierbij meerdere foto’s tegelijkertijd selecteren en in één keer plaatsen. Het is hetzelfde principe als foto’s een voor een posten. Deze nieuwe functie is vooral bedoelt voor mensen die nog niet zo handig zijn met Facebook Stories en om niet-gebruikers nieuwsgierig te maken. Nieuwe dingen willen we allemaal uitproberen natuurlijk. Gaat het bijdragen aan de populariteit van FB Stories?

Facebook
Facebook Facebook

Blauw Gras is een social content-bureau en gaat voor de lezers van Adformatie wekelijks in op belangrijkste, opmerkelijkste en leukste 'social' ontwikkelingen.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie