Netflix is hot en ook jij consumeert pulpnieuws

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

lekkersociaal

WhatsApp Business pakt door!

Vorig jaar was daar dan eindelijk WhatsApp Business, speciaal voor commercieel gebruik. Tegenwoordig telt dit platform meer dan 5 miljoen zakelijke gebruikers en groeit het aantal gebruikers lekker door. Reden genoeg om de desktopversie een update te geven! Wat gaat er zoal veranderen? De functie ‘Quick Replies’ wordt eindelijk toegevoegd, dit maakt het mogelijk om vooraf geschreven antwoorden in 1 muisklik te plaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je als webcare-medewerker vaak eenzelfde soort vraag ontvangt, pure tijdswinst! Daarnaast komen er labels en lijstfilters; hiermee kun je contacten labelen, groeperen en heel gemakkelijk filteren op groep, (on)gelezen berichten, etc. Overzicht dus! Wanneer komt al dit moois? As we speak!

Advertentie
advertisement
whatsapp
whatsapp whatsapp

Pulpnieuws is hot

Wait whut? Pulpnieuws? Yes, dat zijn commercieel geschreven teksten die lijken op echte nieuwsberichten. Verwar het niet met nepnieuws, dat is weer iets heel anders, dat heeft vaak een politieke lading. Bij pulpnieuws worden bestaande nieuwsberichten herschreven, een stukje sensatie wordt toegevoegd en een pakkende koptekst die uitnodigt om te klikken. Het doel van dit soort nieuws? Zoveel mogelijk bezoekers naar de landingspagina trekken om daar vervolgens tegen hoge prijzen advertentieruimte te verkopen. Slim maar natuurlijk wel vals. Daarom pakt het algoritme van Facebook dit genadeloos hard aan door het afknijpen van bereik. Terecht wat ons betreft!

social news
socialnews socialnews

Netflix op je story!

Wat is vaak onderwerp van gesprek? Welke serie je kijkt! Het is iets wat ons dagelijks bezighoudt, (bijna) iedereen kijkt in zijn vrije tijd wel een Netflix-serie en dus is dat automatisch iets waar we graag over babbelen. Neem nou de hype van laatst; Birdbox en Bandersnatch, wie had het er op werk bij de koffieautomaat niet over? Dat Netflix vaak onderwerp van gesprek is weten ze daar op kantoor natuurlijk al te goed. Daarom implementeren ze nu een Instagram-functionaliteit in de iOs-app, zo kan men straks hun favoriete films en series in een paar klikken delen op Instagram Stories. Zo weten je volgers welke series jij op dit moment kijkt, nog wilt zien of welke je ‘tipt’. Slim van ze :)

netflix
netflix netflix

FYRE festival!

Om maar even bij Netflix te blijven, de docu over het mislukte FYRE festival is een hit! Voor diegene die even kwijt zijn wat het FYRE festival ook alweer inhield, hier een aantal passende steekwoorden; rijke millenials – influencers – Bahama’s – mislukking van de eeuw. Het moest hét festival aller tijden worden maar mislukte volledig. Afspraken werden niet nagekomen en het festival werd uiteindelijk afgeblazen. De organisator zit inmiddels in de gevangenis en heeft een claim van 29 miljoen aan zijn broek hangen. Inspiratie genoeg voor de documentairemakers van Netflix om hier eens een lekker, sappig verhaal omheen te schrijven. Dat hebben ze dus ook gedaan, heb jij ‘m al gecheckt?

fyre
fyre fyre

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie