Op virtuele vakantie met Facebook Horizon, Spotify besturen met je stem

Blauw Gras, bureau voor social content, praat je bij in de #lekkersociaal

Facebook Horizon

Virtual reality is hier. Op een heel nieuw level. Je eigen avatar, je eigen wereld, je eigen spel, en dit allemaal kunnen delen met je vrienden? Facebook (wie anders) maakt het mogelijk voor je. 

Bij Facebook Horizon start je gecentraliseerd rond een stadsplein. Voordat je binnenkomt, kun je kiezen hoe je eruitziet met een uitgebreide set aan avatar-hulpmiddelen. Dus ben je inmiddels toe aan vakantie? Trek die bikini aan! Je kunt de Horizon World Builder gebruiken om game-arena's, vakantie-chillspots en activiteiten maken. Kost je én minder geld én minder tijd, maar brengt je binnen no-time naar jouw favo bestemming. 

Het enige wat je nodig hebt is een VR-bril, en nog een klein beetje geduld. 
Zien we je binnenkort terug zonder broek, met snor? 

Advertentie
advertisement
facebook horizon

Liever 10 seconden of 3 minuten?

De gemiddelde spanningsboog van een social media-gebruiker is kort. Daar is geen hogere wiskunde voor nodig. Zeg nou eens zelf, hoeveel seconden houd jij het vol om naar advertenties te kijken? Of wacht je zoals altijd op de magische knop waarmee je advertenties kunt skippen? 

Goed nieuws voor adverteerders en gebruikers van Snapchat die wél genieten van een stevige portie advertenties. Snapchat heeft namelijk aangekondigd dat bedrijven tot wel 3 minuten aan reclame mogen delen. Dat is wel wat anders dan de limiet van maximaal 10 seconden die het platform eerder aanhield. Heb je helemaal geen tijd voor zulke lange advertenties? No worries. Met één klik kun je deze skippen. En dat kan al na 1 seconde.  

Wanneer het allemaal ingaat, is nog niet bekend. Snap heeft hier nog geen uitspraak over gedaan. We wachten het geduldig af! 

snapchat

Spotify is eindelijk te besturen

Technologie maakt ons leven een stuk makkelijker. Het lijkt bijna alsof de wereld vanzelf gaat draaien. Roep een keer ‘Siri’ en al het werk is gedaan voor je. En daar komt dus een nieuwe functie bij! Met dank aan iOS 13. 

Wist je dat het eerder niet mogelijk was om Spotify te besturen met Siri? Dat kan nu dus wel. Zo’n typische behoefte waarvan je niet wist dat je die had. Of je zit er al lang op te wachten. Kan ook. Het moment is in ieder geval daar dat Spotify en Siri met elkaar samenwerken. Het gaat wel om de beta-versie van Spotify en de iOS 13.1 update. De muziek besturen met Siri werkt wel alleen als je Siri specifiek om Spotify vraagt, anders opent ze Apple Music. 

Hoe zal de eeuwige strijd op feestjes en de controle over de muziek nu verlopen? ;)

 

spotify & siri

Foto’s delen of kleren kopen?

Een tijdje terug hebben we je op de hoogte gesteld dat shoppen via Instagram tegenwoordig heel erg makkelijk gaat, en alleen nog maar makkelijker gaat worden. Spoiler alert: eCommerce en Instagram gaan nóg beter samen dan je denkt.. 

Instagram komt namelijk met nieuwe stickers die merken in hun Stories kunnen plaatsen, om jou op de hoogte te brengen van de allernieuwste productlanceringen! Naast de nieuwe stickers komt er een optie om productlanceringstags toe te voegen in de tijdlijn.

Met deze twee nieuwe opties kun jij als gebruiker herinneringen instellen voor de startdatum van de verkoop van een item, een voorbeeld van de productdetails bekijken en vervolgens een volgende aankoop doen zodra het product beschikbaar is. Allemaal zonder Instagram te verlaten. Is het niet fantastisch? ;)

Binnenkort ben je dus altijd up-to-date als het gaat om de nieuwste items, lucky you! 

instagram

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie