Snapchat maakt stickers van je avatar, Google concurreert met Facebook

Dit gebeurde er op het gebied van social deze week.

#lekkersociaal

Koffiedrinken met je Bitmoji

Snapchat maakt van je eigen gepersonaliseerde Bitmoji-avatar een inkomstenbron. Het bedrijf lanceert een Bitmoji-merchandiseshop waar je op maat gemaakte avatars kan omzetten in stickers, koffiemokken, handdoeken, en kleding. Hierbij kun je de avatars van jou en je vrienden in verschillende omgevingen laten afdrukken.

Ook lanceert Snapchat de nieuwe functie Bitmoji Stories. In Bitmoji Stories staan luchtige verhalen in de vorm van korte stripverhalen centraal. In de Stories geeft Snapchat een podium aan Snapchatters, alleen of samen met een vriend. Vooralsnog zijn de Bitmoji Stories alleen beschikbaar in de VS. Met de nieuwe functies hoopt Snapchat geld te verdienen, om de enorme kwartaalverliezen te verminderen.

Advertentie
advertisement
Snapchat
Snapchat

Op cursus met Facebook

Met al één miljoen banen op het platform, zet Facebook grote vervolgstappen. Het platform lanceert namelijk een eigen onderwijsportal. Learn with Facebook bestaat uit 13 modules gefocust op professionele ontwikkeling. Iedere module - korter dan 10 minuten - is geschikt voor gebruikers die Facebook voor werk nodig hebben, of voor gebruikers die een baan zoeken op het platform.

In de modules worden onderwerpen zoals social media marketing, digital storytelling en solliciteren besproken. Met Learn with Facebook gaat het platform de concurrentie aan met LinkedIn, die op dit moment over 13.000 cursussen beschikt. Facebook heeft nog een lange weg te gaan, maar het begin is er. 

Daarnaast breidt Facebook de functies Mentorship en Jobs uit. Mentorship gaat gebruikers de mogelijkheid geven om eigen matches te maken. En voor iedereen die een baan plaatst op het platform, wordt het mogelijk om deze in groepen te delen. Leuk initiatief, Facebook!

Learn with Facebook
Learn with Facebook

Contacten leggen met QR-codes

Het nu ook mogelijk om QR-codes te scannen op WhatsApp. Met de QR-code is het makkelijker en sneller om nieuwe contacten toe te voegen. Je kunt een eigen code genereren of de code van een ander scannen. Het contact bijpassend bij de code wordt automatisch aan WhatsApp toegevoegd.

De functie is vooral handig voor bedrijven, die met de code gemakkelijk hun zakelijke WhatsApp-account kunnen delen. Ook is het mogelijk om de code in plaats van ene telefoonnummer op een visitekaartje te plaatsen. Het toevoegen van contacten via WhatsApp wordt daarnaast ook makkelijker! Bij het invoeren van een telefoonnummer vult WhatsApp automatisch de accountgegevens in die horen bij het telefoonnummer. 

WhatsApp
WhatsApp

Het nieuwe Facebook Pages

Recent introduceerde Google Maps een follow button, die het voor gebruikers mogelijk maakt om bedrijven te volgen. In navolging van de button heeft Google een nieuwe app geïntroduceerd. Google My Business maakt het voor bedrijven gemakkelijk om klantinformatie te bekijken en op een snelle manier nieuwe content te creëren.

Google My Business heeft met Google Maps en Search een groot potentieel bereik voor bedrijven. Met de app gaat Google dan ook de concurrentie aan met Facebook Pages, waarbij bedrijven een eigen profiel kunnen aanmaken. In de app zijn er drie categorieën: Klanten, Berichten en Contact. Bij de categorie ‘Klanten’ kunnen bedrijven huidige en potentiële klanten volgen. Bij ‘Berichten’ is er een overzicht van door het bedrijf geplaatste updates, en kan een bedrijf gemakkelijk een nieuwe update aanmaken.

Het is volgens Google de bedoeling dat updates op Facebook, Instagram en LinkedIn nu in Google My Business worden geplaatst. Daarnaast is het door de tab ‘Contact’ voor het eerst mogelijk om via de app te reageren op berichten van klanten, in plaats van met een afzonderlijke chat-app.

Google my Business
Google my Business

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras, een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. 

Reacties: 2

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
ketty smith
Going through a review of websites will give you much insight about it which you can’t know by simply visiting it. Our expert Allassignmenthelp Reviews go through many websites each month to select only the best. This makes students aware of websites offering best Assignments.
http://assignmentshelpreview.com/allassignmenthelp-com-reviews/
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Adam Thomas
AllAssignmentHelp.com is one of the leading assignment writing agencies in the United States. We understand the concern of the students and that is why we help them fulfill all the work correctly. All our services are available at a lower cost.
https://www.allassignmenthelp.com/us/
https://www.allassignmenthelp.com/reviews
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie