Het AR-festival van Snap en videobellen op Twitter

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #Lekkersociaal

The show must go on! 🤩

AR-creators kunnen ondanks deze gekke periode even flink los gaan deze week, want het Lens Fest is van start gegaan! In dit festival van Snapchat worden de nieuwste AR-ontwikkelingen geshowd én gevierd met de AR-community van Snapchat. 

Alle Lens Fest-sessies worden online gepresenteerd (what’s new in 2020 🤷) en zijn gratis bij te wonen. Snapchat wil bezoekers inspireren en ze iets te leren, maar demonstreert  Lenses in de Lens Studio. Verder blikt het terug op AR-filters van afgelopen jaar... 

Een ervan is de try-on filter. In samenwerking met Gucci presenteerde Snapchat een filter waarin het mogelijk was Gucci schoenen te passen en kon je zien of deze patta’s een fit zijn met jouw stijl. Als dit het geval was, kon je ze direct kopen met de ‘Buy Now button’.

Een ander succes van Snapchat was de Anime face-filter die 3 miljard (ja je leest het goed) keer is gebruikt. Daarnaast kunnen we de City Painter waar we een paar blogs geleden over schreven natuurlijk niet vergeten! 

De vraag is waar Snapchat in 2021 mee gaat komen. Wij houden bij Blauw Gras wel van een goeie AR-filter en zijn dan ook erg benieuwd! 

Advertentie
advertisement

Sharing is caring 💘

Binnenkort is het mogelijk om je favoriete Tweets te delen met jouw Twitterloze vrienden op Insta en Snap! Hoe werkt dat precies? 

  1. Druk op het ‘share-icoontje’ van de Tweet;

  2. Klik op het Snapchat-logo, hierdoor wordt de Tweet een sticker;

  3. Zodra je deze Snap naar iemand stuurt, kan de ontvanger op de sticker klikken zodat deze naar de Twitter-pagina met alle reacties wordt gestuurd.

Deze functie is nog in de testfase, maar het staat vast dat er steeds meer samenwerkingen tussen social media-platformen zullen zijn.

Twitter

Twitter x Squad

We hebben nog meer Twitter nieuws voor je. Zo is Twitter een samenwerking aangegaan met Squad, een video chat tool die veel wegheeft van Houseparty. Het grootste verschil is dat je bij Squad je scherm kan delen. Handig als je bijvoorbeeld tijdens het Tinderen de hulp van je vrienden nodig hebt. 😜

Nu vraag je je misschien af waarom Twitter deze functie wil toevoegen, maar het antwoord hierop is best simpel. Tweets worden namelijk vaak via andere platformen besproken, dus waarom niet gewoon in de app zelf via een videogesprek?

Over het algemeen heeft Twitter nooit zoveel succes met het uitrollen van nieuwe functies. Zo hebben we na de introductie van Audio Tweets en Twitter Camera tools er niet meer zoveel van gehoord. Maar misschien gaat Squad dit keer wel een verschil maken!

Twitter x Squad

TikTok-concurrent alert! 🚨

Na Reels, Triller, Byte en nog een aantal andere TikTok-alternatieven, gaat ook Facebook de strijd aan. De naam van deze concurrent is Collab en de app is nu al beschikbaar in de VS. 

Er zijn veel vergelijkingen tussen TikTok en Collab: zo zijn beide apps gericht op het maken van korte video’s waarin muziek vaak de hoofdrol speelt, is er sprake van een oneindige feed en mogen video’s niet langer dan een minuut duren. Toch is er ook een verschil, want waar TikTok de focus legt op het gebruiken van bestaande muziek, is het bij Collab de bedoeling dat je zelf de muziek maakt en produceert. 

De nieuwe app van Zuckerberg richt zich dan ook vooral op mensen die geïnteresseerd zijn in het produceren van hun eigen muziek en het is zeker handig om hiervan al wat kennis te hebben. Collab heeft dus wel degelijk een iets andere insteek dan TikTok.  

Heb jij het in je om de nieuwste hits te gaan produceren met Collab? 👀

Collab

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie