Terugblik Q2 2017: het kwartaal van Instagram Stories, Apple Music en commotie rondom Dumpert en Q-Music

Consumenten vertonen veelzijdig en versnipperd mediagedrag. Adverteerders en exploitanten proberen hierop te anticiperen wat er voor zorgt dat het huidige medialandschap zich razendsnel beweegt. Starcom houdt vinger aan de pols door elk kwartaal een update uit te brengen van de belangrijkste trends en ontwikkelingen.

Er gebeurde veel in Q2 2017. Zo zien we bioscopen experimenteren met mobiele interactiviteit en ontstaat er discussie over programmatic buying en de verantwoordelijkheid van adverteerders door de commotie rondom Dumpert en Geenstijl. Ook is er reuring in het radiolandschap waar Mattie en Wietze zorgen voor een soap en Q-music zijn marktaandeel ziet dalen. In Q2 zet muziek streaming service Apple Music grote stappen en heeft Instagram Stories meer gebruikers dan Snapchat.


Als Human Experience Company begint voor Starcom (onderdeel van Publicis One Nederland) alles bij het begrijpen van mensen en hun mediagedrag. Om een goed en volledig beeld te krijgen van de beleving van consumenten analyseert het Insights & Data team van Starcom het Nederlandse medialandschap aan de hand van vijf Media Consumption Patterns ‘Watching, Listening, Reading, Communicating en On the Go’.

Starcom publiceert elk kwartaal de rapportage ‘Dutch Media Landscape’. De data waarop de inzichten zijn gebaseerd, zijn de meest actueel beschikbare in de markt.

Wil je helemaal op de hoogte zijn? Bekijk hier medialandschap update Q2

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie