UMC Utrecht sterkste ziekenhuismerk

Het UMC Utrecht is voor de gemiddelde Nederlander het ziekenhuis met de sterkste reputatie. Het UMC St. Radboud in Nijmegen en het AMC in Amsterdam bezetten plaats twee en drie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De koppositie dankt het UMC Utrecht aan de nationale bekendheid van de organisatie en de hoge waarderingsscore. Ook als men het ziekenhuis nog nooit heeft bezocht, heeft men veel vertrouwen in het UMC Utrecht.
Dit blijkt uit een grootschalig merkenonderzoek door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 4.700 Nederlanders. De top-10 van sterkste ziekenhuismerken is in vergelijking met de vorige meting van 2009 vrijwel ongewijzigd.

Top-10 ziekenhuizen met de sterkste reputatie op nationaal niveau (+ positie in 2009)
1. (1) Universitair Medisch Centrum Utrecht
2. (3) UMC St. Radboud
3. (2) Academisch Medisch Centrum (AMC)
4. (5) Erasmus MC
5. (4) Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL)
6. (7) Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
7. (6) VU Medisch Centrum (VUmc)
8. (8) Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
9. (9) Bronovo
10. (10) Slotervaart Ziekenhuis

Wat verder opvalt, is de kritische houding die senioren in de afgelopen twee jaar hebben gekregen ten aanzien van ziekenhuizen. 55-plussers zijn aanzienlijk negatiever over ziekenhuizen gaan denken. Terwijl senioren in 2009 nog bovengemiddeld enthousiast over deze sector waren, is de stemming in korte tijd helemaal omgeslagen. ‘Alle negatieve publiciteit over ziekenhuizen heeft de 55-plusser kennelijk flink aangegrepen’, aldus merkadviseur Beerda. ‘Het imago van ziekenhuizen is vooral onder deze bevolkingsgroep veel minder sympathiek geworden. De informatievoorziening en de patiëntbejegening worden door hen minder positief beoordeeld.’

In het onderzoek is ook navraag gedaan naar de kwaliteitsbeleving onder de direct omwonenden van alle ziekenhuizen. Net als in 2009 vinden omwonenden dat het Universitair Medisch Centrum Groningen de hoogste medische kwaliteit biedt.

Top-10 kwaliteitsbeleving ziekenhuizen onder direct omwonenden
1. Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
2. UMC St. Radboud
3. Ziekenhuis NijSmellinghe
4. Antonius Ziekenhuis
5. Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)
6. Universitair Medisch Centrum Utrecht
7. Martini Ziekenhuis
8. Slingeland Ziekenhuis
9. Sint Maartenskliniek
10. Isala Klinieken

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie