Venz speelt met haar Fans!

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Een pak hagelslag saai? Nee hoor, Venz speelt al jaren met haar verpakkingen door er allerlei speltips en kennisvragen op te plaatsen. Sinds afgelopen donderdag is er een interactieve doorvertaling gemaakt naar een gameconcept dat beschikbaar is op waarbij het hagelslag pak gebruikt kan worden als race-stuur!

Door middel van “Augmented Reality” kan iedere Venz fan met het pak hagelslag online een racegame spelen. Hiermee is Venz de allereerste hagelslagmaker ter wereld die deze techniek op zijn verpakking toepast. Door de zijkant van het pak, met daarop een 'marker' waarin een speciale code is verwerkt, voor je webcam te houden is deze te gebruiken als het stuur voor de racegame die Venz hiervoor speciaal heeft ontwikkeld. Met deze unieke integratie van een pak hagelslag in een online game wil Hagelslaguitvinder Venz een nieuwe dimensie aan het aspect “plezier aan tafel” creëren.

De game is mooi vormgegeven en speelt erg lekker, ook zitten er herkenbare elementen in het spel, zoals pakken hagelslag en losse Funnies die punten opleveren. Een leuk detail is dat je hagelslag op een bord hoort kletteren zodra je die punten verzamelt door er overheen te rijden.

Venz mag met recht de meest innovatieve hagelslag genoemd worden met haar diversiteit in producten (Kwinkslag, Venz XXL en de Rimboe range) en verpakkingen, twee maal per jaar de speciale Funny verpakkingen, het creëren van een leer- en speelwereld op de achterkant van de verpakking en het gebruik van augmented reality. Bij dat laatste moet ik wel een kanttekening plaatsen, omdat de marker op de verpakking zich helaas 'moeilijk laat lezen' door de webcam. Normaal zijn markers ongeveer 11 bij 11 centimeter, maar doordat de verpakking dat niet toelaat viel bij mij af en toe de verbinding weg tussen het pak en de camera terwijl ik aan het spelen was. Bij mij leidde dit tot lichte frustratie, maar bij de perspresentatie afgelopen donderdag bleek dat kinderen hier geen moeite mee hadden. Misschien moet ik minder koffie drinken zodat ik een stabielere controle over mijn armen krijg...?

Hoe werkt het augmented reality binnen de game?

Ga naar . Om het spel te spelen houd je de zijkant van de Venz-verpakking (daar waar het zwart-witte kader staat) recht voor de webcam. De webcam ‘leest’ het zwart-witte kader (= ‘marker’) waardoor het spel start. De Venz-verpakking functioneert als stuur. Zorg dat het zwart-witte kader voor de webcam blijft (dit ging bij mij dus af en toe mis). Als je klaar zit met je Venz-pak voor de webcam, komt de racebaan in beeld. Verander de positie van je Venz-pak en de afstand tot de webcam zo dat je eigen raceauto en de baan goed in beeld zijn. Als dit het geval is gaat het stoplicht op groen en begint je race.

Geen webcam? Niet getreurd, het spel is ook met de pijltjes op het toetsenbord te spelen en dat ging mij beduidend beter af.

Wat ik als merkspeler nog wel miste waren nog meer aanknopingspunten met het merk. Zo had het bijvoorbeeld nog kunnen gaan hagelen tijdens de race (grote korrels Venz), zouden er plassen met chocoladehagel op de weg kunnen liggen die de race vertragen of je laten slippen (zoals olie op de weg) en wellicht stonden er her en der nog wat vruchten- of anijshagel fonteinen te spuiten. Al met al is het wel een goed voorbeeld hoe merken een mooie speelervaring kunnen bieden aan hun consument - dat heeft Venz heel goed begrepen en ik kijk nu al uit naar de toekomstige games!

Credits: De Venz 3D Game is ontwikkeld door The Young Generation. De Game verpakking staat vanaf 1 augustus in de winkel. Het Augmented Reality icoon staat op Venz hagelslag Melk, Puur & Kwinkslag, Venz XXL hagel en de Venz Rimboe range

Advertentie
advertisement
Advertentie