Shoppen in Instagram, verdachte WhatsApp-jes en Skype neemt gesprekken op

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal

Fashion liefhebbers opgelet!

Het was al een tijdje mogelijk om kleding te taggen in Instagram, maar dat is voor het platform nog niet genoeg. In de app iG Shopping kun je nu struinen door kledingcollecties op je tijdlijn. Die tijdlijn komt tot stand door de bedrijven die je als gebruiker volgt. Het beste aan IG Shopping? Een aankoop kan je direct in de app voltooien! Zo kun je op je gemak door verschillende artikelen scrollen, leuke items in je mandje stoppen en de koop afronden zonder te switchen tussen apps. Het is nog onduidelijk of én wanneer Instagram Shopping wordt gelanceerd. 

Advertentie
advertisement
IG Shopping
IG Shopping

Let op wat je zegt!

Skype heeft onze noodkreten gehoord. Vanaf nu is het eindelijk mogelijk om gesprekken op te nemen! Gelukkig heeft Skype hierbij ook gedacht aan je veiligheid. Als een gesprek wordt opgenomen, krijg je namelijk een waarschuwing. Zelf proberen? Een opname activeren is vrij eenvoudig. Zodra je in een Skype-gesprek zit, druk je rechtsonder op het plusteken en selecteer je ‘Start opname’. De uiteindelijke opname ontvang je als MP4 met daarin de video inclusief audio. Je krijgt dan dertig dagen de tijd om de opname op te slaan. Helaas is het nog niet mogelijk om alleen een audiofragment op te slaan.

Skype
Skype

Een badge voor chatbots

Twijfel je wel eens of je praat met een chatbot of een mens? Twitter overweegt om chatbots een speciale badge te geven. De badge moet mensen helpen om meer zicht te krijgen op de informatie die ze ontvangen. We hebben immers het recht om te weten met wie of wat we spreken! Behalve met de badge is Twitter ook bezig met het ontwerpen van twee nieuwe functies: tekstballonnen en het zichtbaar maken van je online status,. Je online status wordt als een groen bolletje zichtbaar naast de nieuwe tekstballonnen. De tekstballonnen moeten duidelijker maken wie op een ander reageert. Met deze twee functies hoopt Twitter gesprekken aan te jagen. Ondanks dat Twitter graag gesprekken aanjaagt, is het ook bezig met twitteraars wegjagen. Het platform is namelijk aan het testen met het tonen van suggesties over wie je kan ontvolgen! Het idee is je timeline zo relevanter te maken. Of de aanbevelingen ook daadwerkelijk worden uitgerold is nog niet zeker.

Twitter
Twitter

Afbeeldingen op je ontgrendelscherm

Niet alleen tekst, maar ook foto’s en gifjes in je notificaties. Ja, dat heb je goed gehoord! WhatsApp gaat naast tekst ook voorvertoningen van afbeeldingen geven. Let dus goed op waar je je mobiel laat slingeren! Voordat je het weet zien mensen afbeeldingen die ze niet zouden moeten zien. Of iedereen blij is met de update, valt te bezien. WhatsApp is echter vast van plan de functie uit te rollen. Waar we persoonlijk blijer van worden is een andere update van WhatsApp. Berichten met een verdachte link krijgen een rode waarschuwing boven de tekst. De update zou ervoor moeten zorgen dat mensen niet onoplettend onveilige berichten aanklikken. Handig!

WhatsApp
WhatsApp

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie