Firefox komt met optie voor filetransfer en YouTube checkt de waarheid

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

Lekkersociaal
Lekkersociaal

TwitSnap?

Twitter kondigde eerder al aan dat ze de camerafunctie een leuke opknapbeurt zouden geven. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf deze week staat je een leuke verrassing te wachten bij het openen van Twitter. Het lijkt wel alsof je Snapchat opent. Een swipe naar links vanaf de tijdlijn brengt je in de real-time wereld. Je kunt foto’s maken en video’s schieten van maximaal 2 minuten. Die kun je versieren met een sticker van de locatie, een leuke hashtag of een stukje tekst in alle kleuren van de regenboog. 

Deze nieuwe camera is er natuurlijk wel met een reden. Twitter hoopt dat het de gebruikers stimuleert om beelden vast te leggen. Dit moet er dan voor zorgen dat nieuwe gebruikers niet bang wegrennen voor alle tekst. We hebben het over heel veel tweets zonder plaatjes. Daar krijg je spontaan dyslexie van. 

Advertentie
advertisement
Twitter
Twitter Twitter

YouTube factcheck 

Zit er een virus in paracetemol? Teveel avocado’s eten is gevaarlijk? Moet natuurlijk even gecheckt worden via YouTube, want wat leren we toch veel uit die tutorials en informatieve filmpjes. Of toch niet? 

De een is naïever dan de ander, maar nepnieuws kan er écht heel geloofwaardig uitzien. Daarom gaat YouTube gebruikers waarschuwen met een factcheck. Dit gebeurt wanneer gebruikers zoeken naar onderwerpen die wat gevoelig zijn voor nepnieuws. Bovenin je scherm verschijnt een melding die de foutieve claim samenvat en hierin wordt uitgelegd dat de aanname onjuist is. 

Dit systeem wordt nu getest in India, de grootste markt voor Youtube, met 250 miljoen gebruikers. 

YouTube
YouTube YouTube

Instagram Watch Party

Wat is er gezelliger dan samen naar dezelfde video kijken? Precies, niks. Instagram is deze functie aan het testen. Stel je voor dat je met je verre vriend of vriendin naar dezelfde kattenvideo kunt kijken op hetzelfde moment. En dat vanaf je eigen bank. Wij kunnen niet wachten! 

Via de chatfunctie, Instagram Direct, wordt de functie ‘Watch Party’ gestart. Het is vooral bedoeld om samen naar IGTV te kunnen kijken. Dat onderdeel is nog niet de populairste van de klas, in vergelijking met de rest van Instagram. Watch Party is geen nieuwe uitvinding. Het bestaat inmiddels al 9 maanden op Facebook en in al die tijd is er ruim 12 miljoen keer gebruik van gemaakt. Wanneer we dit via Instagram kunnen gebruiken, is nog niet bekend. 

Instagram
Instagram Instagram

Firefox Send 

Bestanden delen. Je kunt het jezelf zo gemakkelijk of ingewikkeld maken als je wilt. Misschien gebruik je nog usb-sticks, maar het kan ook gewoon via de hippe digitale manieren. Zo hebben we AirDrop, WeTransfer en Google Drive. Maar daar blijft het niet bij, er is meer.

Mozilla kokmt nu met Firefox Send. Hiermee kunnen gebruikers bestanden versturen tot 1 GB en dat zonder een account aan te maken. Te weinig? Dan maak je een gratis Firefox-account aan, want dan verstuur je met gemak tropische vakantiekiekjes of scripties tot wel 2,5 GB. Klinkt een beetje als WeTransfer, vind je niet? Klopt, maar Firefox Send biedt ook nog de mogelijkheid aan om het aantal downloads zelf in te stellen én je kunt bepalen hoe lang een link beschikbaar blijft.  

Ga jij het gebruiken?

Firefox Send
Firefox Send Firefox Send

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
raath
We all like getting free stuff in exchange for doing almost nothing, let’s admit it. So if there’s a <a href="http://bingrewards.info">bing rewards bot</a> method where you can save money or even earn it just by doing what you usually do, it’s well worth a try.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie