Videoreclame in Messenger en IGTV

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

lekker sociaal 25
Snapchat
Snapchat
Advertentie
advertisement

Is YouTube straks niet meer gratis?

YouTube gaat betaalkanalen invoeren. Waaait whut? Niet voor iedereen gelukkig, het geldt voor sommige videomakers. Er waren al betaalde kanalen, zoals het Gaming-kanaal en YouTube premium, maar dit wordt dus uitgebreid. Wat het gaat kosten? Het begintarief is 5 dollar per maand. Betaalbaar dus. Ze zijn daar bij YouTube trouwens al langere tijd aan het testen met betaalkanalen. Zo krijgen betalende leden exclusieve content te zien of bepaalde livestreams die voor niet-betalende leden niet zichtbaar zijn. Als videomaker kan je geld vragen wanneer je meer dan 100.000 volgers hebt en daarnaast lid bent van het YouTube Partner Program. Volgers sparen dus!

YouTube
YouTube

Snapchat en hun eeuwige updates.

De Snap Map, een van de populairste functies op Snapchat, wordt alsmaar populairder. Logisch dus dat er nu weer wat updates aankomen. Zo krijgen de Bitmoji’s een kleurrijke wereld met veel meer details. De eerste grote update heet ‘World Effects’ en hierdoor komen er allemaal leuke kleurtjes en animaties in de kaart. De kaart past zich automatisch aan wanneer er een speciale feestdag is; Valentijnsdag bijvoorbeeld. Wat je dan kan verwachten? Een roze/rode kaart vol met hartjes? Denk het wel! Naast de World Effect komen er ook ‘Weather Effects’, de naam zegt het al; het weer wordt getoond. Zo staat je Bitmoji straks in de regen, of juist in de zon. Geinig!

Reclame in Messenger, nu ook met video’s

Automatisch afspelende videoadvertenties, een mondvol en een scherm vol. Je krijgt ze nu te zien in de chats van Messenger, Facebook dus. Marc en consorten denken dat gebruikers de video’s niet anders ervaren dan statische reclame. Er wordt continue geanalyseerd hoe men reageert op bepaalde advertenties en het bedrijf zag na de invoering van statische reclame eigenlijk helemaal geen verandering in het gedrag. Bij video kan dit natuurlijk anders zijn maar ze verwachten het niet. Wat wij denken? Het biedt kansen ;)

 

Messenger
Messenger

Daar is het dan, Instagram TV!

We gaven het al eerder aan en nu is het er; Instagram TV ook wel IGTV! Met deze functionaliteit, waarmee je video’s van max. 60 minuten op Instagram kunt plaatsen, gaan ze vol de concurrentie aan met YouTube. In IGTV draait alles om beeld, je ziet de video’s dus direct fullscreen. Logisch wel want de tablet of desktop spelen in de wereld van Instagram geen enkele rol meer. Navigeren? Eitje! Er zijn een paar opties; waaronder ‘populair’ of de kanalen die je al volgt. Zal dit YouTube en misschien zelfs Netflix in paniek krijgen?

Groepspagina in beheer? Vraag er geld voor!

Huh? Ja, je leest het goed! Facebook is in Amerika op een select groepje mensen een test aan het doorvoeren waarbij het mogelijk is om geld te vragen voor het werk dat je als paginabeheerder in de groep plaatst. Er wordt gespeculeerd dat de beheerders hun leden straks een bedrag tussen de 5 en 30 dollar per maand kunnen vragen. De leden krijgen daarmee toegang tot exclusieve berichten, de beheerder bepaald dan voor welke content dit geldt. Hoe lang ze dit gaan testen? Onbekend!

Hè, we zijn alweer aan het einde gekomen. Volgende week zijn we er weer!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie