WhatsApp komt met Tikkie 2.0. Interactief kunst kijken met Google

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

Lekkersociaal
Lekkersociaal

WhatsApp komt met cryptomunt

Krijg je nog geld van je vrienden? Stuur dan even een Tikkie. Deze betaalmogelijkheid is tegenwoordig al lekker ingeburgerd in de samenleving. Geld overmaken is nog nooit zo makkelijk geweest. Of kan het nóg eenvoudiger? Wie weet, want WhatsApp komt vermoedelijk met een eigen cryptomunt. 

Wat betekent dit? De cryptomunt is een digitale munt en hiermee kunnen WhatsApp gebruikers elkaar betalen. Misschien krijg je dan eindelijk je geld terug voor die ene keer dat je zo lief was om voor te schieten. Zie dit als een soort Tikkie 2.0. De WhatsApp cryptomunt komt inclusief een vaste wisselkoers. Hiermee kunnen grote koersschommelingen worden voorkomen. 

De verwachting is dat de WhatsApp cryptomunt in de eerste helft van dit jaar zal verschijnen. Het brein achter dit hele idee is de voormalige topman van PayPal. Er zijn 50 Facebookmedewerkers die aan de ontwikkeling van het idee werken, want WhatsApp is het dochterbedrijf van Facebook. Zij werken in een apart kantoor waar andere medewerkers niet kunnen komen. Wij zijn in ieder geval héél benieuwd wat hier uit komt rollen!

Advertentie
advertisement
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp

Google Arts & Culture

Voor de cultuursnuivers en kunstliefhebbers onder ons hebben we leuk nieuws! Maar het wordt nog leuker als je eigenlijk te lui bent om helemaal naar een museum toe te gaan. Google Arts & Culture heeft de tentoonstelling ‘Once Upon a Try’ geopend. We hebben het hier over 350 interactieve objecten. Denk aan een augmented reality-app voor de Big Bang tot aan de aantekeningen van Einstein. 

Google heeft het niet alleen gedaan. Samen met 110 partnerinstellingen, archivisten en curators uit 23 verschillende landen is deze tentoonstelling tot stand gekomen. Het staat volledig in het teken van nieuwe technologieën die onze samenleving vorm hebben gegeven of onze fantasie nog groter hebben gemaakt. Met de tentoonstelling brengt Google een eerbetoon uit aan iconische uitvingen, de duizenden jaren van menselijke vooruitgang, dagelijkse objecten, uitvinders en wetenschappers. 

Je kunt deze digitale kunst gewoon via Google Arts & Culture of via de app voor Android en iOS aanschouwen. Dat is nog eens een bijzonder bezoekje aan een tentoonstelling.

Google Art & Culture
Google Art & Culture Google Art & Culture

Google afbeeldingen

We blijven nog even bij Google, want afgelopen week hebben zij een nieuwe functie aangekondigd! Dat moeten we natuurlijk wel even met jullie delen. Zo kunnen we straks nieuwe producten ontdekken via Google afbeeldingen. En van ontdekken komt misschien kopen. 

Hoe werkt het? Een bedrijf kan een afbeelding gesponsord inzetten via Google afbeeldingen. Op de foto verschijnen dan tags waarmee de potentiële klant meer informatie krijgt over het product en de prijs. Het geeft merken en bedrijven een nieuwe mogelijkheid om hun producten met de rest van de wereld te delen en daadwerkelijk vindbaar te maken. Zo kun je als consument wel een gezellig vaas tegenkomen voor in de woonkamer, maar het is natuurlijk onwijs makkelijk als je ook weet waar je die kunt vinden.

Google
Google Google

Photoshop kunstje

Is je relatie in het water gevallen? Kan gebeuren. Soms loopt het leven anders dan die planning in je hoofd, maar dat is niet erg. Wat wel erg is, zijn al die foto’s waar jij zo goed opstaat. En ben je geen wonder in Photoshop? Dan is dat ook weer jammer, maar daar is nu wat op bedacht. Ten minste, het Britse bedrijf EditMyEx heeft hier wat op bedacht. 

Het is heel simpel. Je kunt je ex laten weggummen uit een foto die je via de site instuurt. Het klinkt misschien als een flop, maar de aanvragen gaan blijkbaar als een trein. Het bedrijf EditMyEx kan de aanvragen haast niet meer aan. Wil je hier gebruik van maken? Het kost je een tientje en binnen 48 uur ontvang je de splinternieuwe foto.

EditMyEx
EditMyEx EditMyEx

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie