América Móvil doet bod op KPN

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil wil KPN overnemen. Het bedrijf doet een bod van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

América Móvil, het bedrijf van de multimiljardair Carlos Slim, heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN. Het concern heeft inmiddels KPN op de hoogte gesteld van zijn plannen. “Wij zouden steun van het bestuur van KPN verwelkomen”, aldus het bedrijf, dat mikt op een meerderheidsbelang en een gezamenlijke strategie.

KPN meldde vrijdag kennis te hebben genomen van het bod. “We bestuderen het”, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het bedrijf onderzoekt verder “alle strategische opties beschikbaar voor KPN”.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2 euro. Het bod biedt een premie van ruim 35 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel de afgelopen 30 handelsdagen.

Het Mexicaanse bedrijf beëindigde onlangs een afspraak met KPN waarbij het zijn belang niet boven de 30 procent uit mocht brengen. Dat gebeurde na de verkoopplannen van de Duitse KPN-tak E-Plus aan het Spaanse Telefónica, waar América Móvil naar verluidt zeer kritisch over is. Deze transactie wordt door América Móvil naar eigen zeggen nog steeds beoordeeld.

Vorig jaar mei deed América Móvil ook al een bod op een deel van de aandelen van KPN. Het Nederlandse telecombedrijf vond het bod van 8 euro per aandeel toen . Uiteindelijk kreeg het Mexicaanse bedrijf toch 27,7 procent van de aandelen in handen. De meeste daarvan kocht het op de beurs tegen een lagere prijs dan het aanbod.

De koers van KPN op de AEX de afgelopen 2 jaar (Bron: ):

Bron: ANP/Beursgorilla

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie