Bavaria lanceert laag alcoholisch bier: Bavaria 3.3

De introducties van 0.0-biervarianten vliegen ons om de oren, nu is er ook een 3.3.

Bavaria introduceert Bavaria 3.3, een nieuw lager bier met 3,3 procent alcohol (in plaats van de gebruikelijke 5 procent in pilsener bier). Bavaria meent hiermee de weg vrij te maken voor ‘smaakvolle bieren met een lager alcoholpercentage’. Overigens heeft Amstel een vergelijkbaar bier in het assortiment: Amstel Light (3.5 procent alcohol).

Aromahop
Ook Bavaria heeft gezien dat consumenten bewuster willen genieten en verantwoord willen omgaan met alcohol (zie onder meer de aankondiging van Grolsch gisteren en de lancering van Heineken 0.0 vandaag). Bavaria belooft – ondanks het lagere alcoholpercentage ‘een authentieke smaak’. Bavaria: ‘Ondanks het lagere alcoholpercentage is het nieuwe bier qua smaak vergelijkbaar met 5 procent alcohol pils. Dit komt doordat tijdens het brouwen meer aromahop wordt gebruikt. Zo behoudt het bier de normale bitterheid, de volle smaak en heeft het een heerlijk frisse hopgeur.’

Tekst loopt door onder afbeelding

Campagne
Bavaria 3.3 wordt vanaf week 12 geïntroduceerd met een landelijke campagne en een tv-commercial waarin het getal 3 de hoofdrol speelt. ‘Daarmee richten we ons op bierdrinkers die bewust en verantwoord van een lekker bier willen genieten.’

Consumenteninzichten
Uit recente cijfers van het RIVM blijkt volgens Bavaria dat 92 procent van de consumenten die weleens een glaasje drinkt dit verstandig en met mate doet. Uit de kerncijfers van de Nederlandse Brouwers 2016 blijkt dat de consumptie van alcoholvrij bier in de afgelopen zes jaar is verdriedubbeld.

 

Verkrijgbaar
Bavaria 3.3 is vanaf halverwege maart verkrijgbaar bij de supermarkten. Vanaf april is het nieuwe bier ook verkrijgbaar in de horeca. De consumentenadviesprijs is € 2,79 euro voor een 4-pack blikjes en € 3,59 euro voor een 6-pack flesjes.

 

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie