Premium

Eisen Talpa afgewezen in TMG-zaak, alle seinen op groen voor Mediahuis

Schorsing van de raad van bestuur was te begrijpen.

Dat heeft de Ondernemingskamer dinsdagavond bepaald in de zaak rond TMG, .

Talpa
Talpa stapte naar de Ondernemingskamer omdat het bedrijf van John de Mol vond dat het nooit een eerlijke kans heeft gehad in de biedingsstrijd met Mediahuis/VP Exploitatie (grootaandeelhouder Van Puijenbroek). Men wees erop dat er nooit een ‘level playing field’ zou zijn geweest. Talpa wilde dat de Ondernemingskamer per direct een onafhankelijk commissaris zou benoemen bij TMG. De Ondernemingskamer wees die eis van de hand.

De geschorste raad van bestuur
De raadsman van de op het zijspoor gezette raad van bestuur Van der Snoek en Epskamp eiste vorige week de schorsing onmiddellijk op te heffen. De raad van commissarissen zou hen onder druk hebben gezet te kiezen voor Mediahuis, terwijl ze zelf nog niet zover zouden zijn geweest om een weloverwogen keuze te maken. Maar de Ondernemingskamer meldde vanavond dat de schorsing van de twee topmannen terecht was.

Hoe nu verder?
Door de uitspraak van de Ondernemingskamer kunnen de Vlamingen van Mediahuis hun plannen om met de familie Van Puijenbroek TMG over te nemen voortzetten.

TMG reageert: 'Dit is een belangrijke stap is naar duidelijkheid rondom de onderneming. Deze uitspraak bevestigt de ingezette koers en TMG zal zich verder richten op de uitvoering van het met Mediahuis en VP Exploitatie gesloten merger protocol. Daarnaast zal de Raad van Commissarissen samen met de recent benoemde interim-bestuurder Hans Bakker de komende tijd zijn aandacht richten op het creëren van interne rust, zodat de volledige focus van alle medewerkers weer kan uitgaan naar de producten en diensten die TMG haar klanten en lezers biedt.'

Er is nog wel een mogelijkheid tot cassatie bij de Hoge Raad. Of Talpa en andere klagers het zover laten komen is afwachten. Daarnaast volgt er apart nog een inhoudelijke behandeling van het verzoek van Talpa om een onderzoek in te stellen naar het beleid en de gang van zaken bij TMG

Foto: ANP.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie