KENOR maakt gigantisch kunstwerk bij Amp.Amsterdam

De Spaanse kunstenaar, bekend om zijn geometrisch-abstracte werk, creëerde een op muziek geïnspireerde mural.

Muziek en street art hebben de afgelopen decennia een mooi, maar tumultueus huwelijk opgebouwd en zijn nauw verbonden met hip hop en sociaal protest. Inmiddels is street art breed geaccepteerd en geapprecieerd onder het mainstream publiek.

Amp.Amsterdam voelt zich verbonden met de manier waarop street art zowel creativiteit oproept, als een inspiratie kan zijn voor degene die het bewonderen. Wij willen daarom de waarde van street artists van over de wereld eer aan doen met een origineel kunstwerk op de studiomuur van ons hoofdkantoor. Anna Stolyarova, oprichter van het Street Art Museum Amsterdam hielp ons met het cureren van de juiste kunstenaars.

De eerste kunstenaar, KENOR (Barcelona, 1976), staat wereldwijd bekend om zijn levendige, geometrisch-abstracte werk. Muziek heeft een fundamentele rol in KENOR’s leven: de kunstenaar heeft het vermogen om muzikale composities om te zetten in ruimtelijke composities.

Vanwege zijn liefde voor muziek, en natuurlijk zijn talent om muziek te visualiseren, is KENOR de perfecte match voor Amp.Amsterdam. We vinden het daarom een enorme eer dat juist hij zijn kunsten op onze muur wilde vertonen.

We hopen in de toekomst vaker samen te werken met street artists en daarmee de verschillen die er zijn in kunst en cultuur  te erkennen, maar ook om het belang te onderstrepen om deze bij elkaar te brengen. 

Een muur van 12 x 3,5 meter met KENOR’s werk erop is behoorlijk imposant, dus kom vooral een kijkje nemen in ons kantoor!