MassiveMusic en E&H Lab brengen audiovisuele ervaring rond mentale gezondheid

De installatie 'Chaos' is vanaf donderdag in Parijs te bezoeken.

CHAOS is de titel van een project rond psychische problemen dat vanaf donderdag in Parijs is te zien; een installatie bedacht en ontwikkeld door het Franse creatieve bureau E&H Lab. MassiveMusic verzorgde de muziekcompositie, productie en supervisie. Het project brengt geestelijke gezondheidsproblemen, zoals bipolaire stoornissen en fobieën onder de aandacht en laat zien hoe mensen daarmee omgaan in het dagelijks leven.

Bezoekers worden uitgenodigd een hersenvormige koepel binnen te gaan. Hier kunnen ze de beklemmende wereld van mensen met een psychische aandoening ervaren, met voortdurende wisselingen van duisternis, elektriciteit en licht, maar ook van versnelling, vertraging, grillige ritmes en rust.

MassiveMusic ontwikkelde een drie minuten durende begeleidende track.

Advertentie
advertisement

Bewustzijn vergroten

Florent Turpin, Head of Creative Development bij MassiveMusic Frankrijk: 'We hebben onze krachten gebundeld met E&H LAB om het bewustzijn rondom de maatschappelijke druk en problemen van mensen met psychische stoornissen te vergroten. Dankzij de sterke combinatie van de visuals en muziek van CHAOS kom je in een heel andere dimensie terecht: je ervaart hoe mensen op dagelijkse basis omgaan met hun psychische aandoeningen.'

CHAOS wil maatschappelijke verandering aanjagen. Doel is om mensen met psychische aandoeningen meer te betrekken bij bedrijven en de samenleving. Er moeten oplossingen aangedragen worden om ze daarbij te helpen.

CHAOS is van 3 tot en met 6 oktober te bezoeken op het treinstation Station Paris Saint-Lazare en daarna in andere Franse steden. Bezoekers kunnen hun ervaring delen met vermelding van de hashtag #XperienceCHAOS. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie