Premium

The Media Exchange en OMS beëindigen samenwerking

De belangen van de bij The Media Exchange en OMS aangesloten zenders zijn niet langer optimaal te verenigen.

Dat melden beide partijen vandaag. The Media Exchange en OMS werken bijna twee jaar samen. TME besloot toen de online reclameverkoop bij OMS onder te brengen. Deze samenwerking heeft volgens CEO Arthur Hoogendijk geleid tot een substantiële groei van de online radiomarkt, waarbij zowel het aantal adverteerders als de omzet is verdubbeld.

Zo bleek dat in 2016 meer dan 160 adverteerders online radio ingezet, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Precieze omzetcijfers maakt The Media Exchange overigens niet bekend.  Verder bleek uit een aantal onderzoeken in samenwerking met MeMo2 dat de online themazenders van grote toegevoegde waarde zijn op de reguliere radio inzet.

Volwassener markt
Met het volwassener worden van de markt, hebben OMS en The Media Exchange bekeken of het voortzetten van de samenwerking tot verdere verbetering van de resultaten zou kunnen leiden. Op basis van dit gesprek is in goed overleg besloten dat OMS en The Media Exchange los van elkaar de markt beter kunnen bedienen. Hoogendijk: 'Omdat wij werken voor Qmusic, vele onafhankelijke online zenders, internationale partijen en binnenkort ook eerste test met de NPO, is een separate verkoopunit met specifieke online kennis en ervaring noodzakelijk. De executie daarvan willen we daarom weer in eigen beheer doen.’

Dat gebeurt per 1 april, met uitzondering van de zenders die door OMS worden vertegenwoordigd. 'Over de concrete consequenties hiervan worden de betrokken adverteerders en bureaus persoonlijk op de hoogte gebracht', zegt Hoogendijk. 

Joris van der Pol, algemeen directeur OMS: 'De samenwerking heeft tot mooie resultaten- en inzichten geleid. De online radiomarkt groeit en om deze markt optimaal te kunnen bedienen hebben we gezamenlijk deze keuze gemaakt.'

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie