Ministeries moeilijk te vinden op internet

Websites van ministeries zijn zonder voorkennis en ervaring moeilijk te vinden. Als een internetter het adres niet exact weet, blijven de meeste departementen onbereikbaar. Bovendien zijn de meeste sites weinig interactief. Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijf Deloitte & Touche: ‘State of the art van de Nederlandse ministeries op internet’.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Alle ministeries hebben een website en buiten het ministerie van Algemene Zaken is de domeinnaam daarvan (naam ministerie).nl. Het is opmerkelijk dat het zoeken buiten deze officiële naam niet mogelijk is, constateert Deloitte & Touche. Beter te spreken zijn de onderzoekers over het informatiegehalte
van de sites. Dat is hoog. Maar er is één uitzondering. Het
ministerie van Algemene Zaken, premier Koks ministerie, blijft
achter.

Ook zijn de sites gebruikersvriendelijk en meestal duidelijk.
Alleen de informatie van Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat
op internet laat aan duidelijkheid te wensen over, aldus de
onderzoekers. Overigens bieden slechts zeven van de dertien
departementen de mogelijkheid om via links naar de andere
ministeries door te klikken en laten de reactiemogelijkheden per e-mail nog te wensen over. Zo is het bij geen enkel departement mogelijk om direct contact te leggen met een individu en alleen VROM geeft de mogelijkheid een reactie achter te laten in een gastenboek. Bij vijf van de dertien ministeries kunnen on line folders en publicaties besteld worden.

Aan discussies op de digitale snelweg hebben de ministeries
weinig behoefte. Alleen bij VROM kunnen individuele burgers interactief meewerken aan nieuw te ontwikkelen beleid door middel van een on line beleidsdiscussie. (29-08-2000)

Bron: ANP/

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie