Premium

‘Mogelijk 300 banen weg bij Wegener’

De Persgroep maakt morgen bekend hoeveel arbeidsplaatsen het gaat schrappen als het Wegener (Mecom) definitief inlijft.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vorige week werd duidelijk dat na de geplande overname door de Persgroep op de redacties van de zeven regionale kranten van Wegener  per titel tientallen banen verdwijnen. In totaal zou het gaan om 150 tot 200 fte’s. Bronnen melden nu dat het in totaal wel eens om 300 banen zou kunnen gaan, waarbij geen afdeling gespaard wordt. Bij Wegener werken ruim 2.000 mensen.

Morgen licht de directie van De Persgroep tijdens een massabijeenkomst in Doorn het Wegener-personeel in. Dan wordt officieel bekend om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat. Bernard van Iren van vakbond FNV KIEM kan geen exacte getallen noemen, maar ook hij heeft het getal 300 gehoord.

De bekendmaking morgen is onder voorbehoud van goedkeuring van de overname door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Verwacht wordt dat de concurrentiewaakhond half januari met een uitspraak komt.

&;Geen gedwongen ontslagen&;
Van Iren zegt dat de vakbonden nu met De Persgroep onderhandelen over een sociaal plan. ‘Niemand mag gedwongen de deur uit gaan bij Wegener. De Persgroep is een financieel gezond bedrijf en wil Wegener overnemen omdat ze daarmee de winst kan optimaliseren. Er is geen enkele financiële onderbouwing voor gedwongen ontslag.’   

De noordelijke uitgever NDC Mediagroep maakte bekend dat er nog eens 105 voltijdbanen worden geschrapt. Vorige week dat ook een andere regionaledagbladuitgever, Holland Media Combinatie (onderdeel van TMG), extra banen wil schrappen bovenop de lopende reorganisatie.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie