Nederlanders winnen prestigieuze Webby Award

ACHTUNG! wint twee awards, Black Magic Marker en Lotte Meijer elk één. De Webby's worden internationaal gezien als de Oscars van het internet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De awards worden uitgereikt voor uitmuntende websites en online campagnes. Reclamebureau ACHTUNG! won twee awards in de categorie banner campaigns voor de . Zowel de vakjury als het publiek vonden inzending de beste van de vijf genomineerden. De campagne heeft als doel je bepaalde ‘slimme' technieken, die normaal door je auto worden uitgevoerd zonder dat je er erg in hebt, te laten ervaren.

Het Nederlandse reclamebureau Black Magic Marker heeft een gewonnen voor : een ‘geheime’ interactieve handleiding die de onontdekte functies van een TomTom onthult. De Nederlands-Amerikaanse inzending won een Webby in de Educatie categorie, de website werd ontworpen door Lotte Meijer met een internationaal webteam.

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door The International Academy of Digital Arts and Sciences, waarin 650 webexperts, zakenmensen, visionairs en creatieve bekendheden zijn vertegenwoordigd, zoals zanger en acteur David Bowie, filmproducent Harvey Weinstein en Richard Branson, de oprichter van de Virgin Group.
TomTom’s Secret Services is door de jury als winnaar uitgeroepen in de categorie Consumer Electronics en moest het opnemen tegen onder andere het populaire Amerikaanse tech-log Wired.com. Black Magic Marker ontwikkelde de website om op een spraakmakende manier het product onder de aandacht te brengen. Eerder ontving het Amsterdamse bureau Black Magic Marker al een ‘Official Honoree’ Webby voor de website wo2online.nl

Smarthistory.org - een multimediaal kunstgeschiedenis 'webboek'-, bespreekt honderden hoogtepunten uit de Westerse kunstgeschiedenis in tekst en meer dan 150 videos. De website begon als blog van de Amerikaanse kunsthistorici Beth Harris en Steven Zucker. Op 8 juni worden in New York de Webby Awards uitgereikt.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie