Nieuwe site voor Crisiscommunicatie

Er is een nieuwe website met informatie over Crisiscommunicatie. Het Amerikaanse Crisiscommunicatiebureau C4CS heeft deze samen met twee Duitse universiteiten een site opgezet. Senior partner Oliver Schmidt van C4CS kwam eerder dit jaar een Duitse Crisiscommunicatiesite tegen en kreeg het idee voor een Engelstalige versie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Duitse site was in 1998 opgezet door professoren uit Kiel en Munster. Per week heeft de site tienduizend hits en een gratis crisismanagementnieuwsbrief waarvan 1500 Duitstalige bedrijven uit drie Europese landen lid zijn.

Schmidt stelde voor om de Amerikaanse sponsor van een Engelstalige versie te worden. De site bevat vertaalde Duitse artikelen, ook levert een professor van de universiteit van North-Carolina enkele bijdragen. Verder is er onder andere nieuws en achtergrondinformatie te vinden. ‘Dit is de eerste crisiscommunicatie site die een internationaal publiek aanspreekt’, meent Schmidt.

Volgens de Duitser zijn Amerikanen verder ontwikkeld op het gebied van crisis communicatie en kunnen Europese bezoekers hun voordeel doen met die kennis en ervaring. Andere onderwerpen op de site zijn risico en rampenmanagement communicatie. De site is te vinden op . (22-09-2000)

(PR Week UK)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie