NU.nl: 65% pageviews mobiel, slechts 10% omzet

NU.nl mobiel is de populairste nieuws app van Nederland.Via de website het NU.nl een uniek bereik van 5,2 miljoen bezoekers en mobiel via apps en mobiele website een uniek bereik van 5,3 miljoen bezoekers. De mobiele gebruikers zijn veelal geen mobile-only gebruikerrs, maar komen ook nog steeds op de website.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Tweederde van de pageviews van NU.nl komen via mobiel. Volgens eigen zeggen hebben ze ongeveer een miljard pageviews per maand. Dat resulteert in ruim 650 miljoen pageviews per maand mobiel.

Hoewel iedereen beseft en door heeft dat mobiel booming is, is het voor veel bedrijven moeilijk om adverteerders voor mobiel aan te trekken. Het converteren van gebruikers en pageviews naar verkochte advertentieruimte is ook bij NU.nl nog steeds een probleem. Hoewel dus 65% van hun verkeer via mobiel is, komt slechts 10% van de omzet via mobiel. Een veelzeggend getal wat mij betreft. Het cijfer van 10% Sander Stallinga van NU.nl tijdens een interview van Fast Moving Targets met Wilma Haan van NU.nl tijdens de Sanoma Mediaparade. Het getal van 65% kwam onder andere tijdens de Online Tuesday van deze maand naar voren tijdens een van Brechtje van Leij van NU.nl. Meer over deze presentatie in post.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie