Oculus Rift is een gamechanger. Maar waar blijven de serieuze toepassingen?

Enkele observaties naar aanleiding van Oculus Connect.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Een paar weken geleden was ik aanwezig bij de tweede aflevering van Oculus Connect in Los Angeles. Met de kapitaalinjectie die Facebook het bedrijf gegeven heet, kon de VR brillenbouwer flink uitpakken. Gamebedrijven van over de hele wereld presenteerden hun nieuwste applicaties en deelden de do’s and dont’s.

Tussen al dit gamegeweld, zal ik jammer genoeg weinig serieuze toepassingen. Terwijl naar mijn mening hier een groot deel van de toekomst van Virtual Reality ligt. Zeker op het gebied van assessments, trainingen en simulaties zijn de mogelijkheden eindeloos.

Toevallig raakte ik wachtend in een rij voor één van de mind blowing demo’s aan de praat met een vertegenwoordigert van het Amerikaanse leger die, vertelde hij, op zoek is naar partijen die samen met US Navy de mogelijkheden van VR willen verkennen. Nou, dat willen we wel! Sindsdien zitten we Iedere week een avond in een chat die wordt voorgezeten door de San Diego Navy.

Overigens was dit ook de enige, niet aan gaming gerelateerde organisatie die op Oculus Connect aanwezig was. Een gemiste kans, want juist dit soort events bieden uitgelezen kansen voor merken om er letterlijk bij te zijn. Volgend jaar weer een Oculus Connect. Zet hem in je agenda.

Bekijk de Oculus Connect keynotes hieronder.

 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie