Penetratie en potentie in telecommunicatie

Online onderzoeksbureau Multiscope heeft onderzoek verricht naar de penetratie en potentie van zowel apparaten en diensten op het gebied van mobiele telefonie, computers en internet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zo’n 56% van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon. 63% van de jongeren tussen 12 en 20 jaar heeft een mobiel, onder wie relatief meer prepaids. De explosieve groei is er wat uit. Van de 44% van de Nederlandse bevolking zonder zaktelefoon heeft 82% niet de intentie er een aan te schaffen. Dat betekent dat 36% van de Nederlanders geen mobiel zal aanschaffen.

Zo’n 4,25 miljoen huishoudens heeft een of meerdere pc’s, totaal zijn dat er 6 miljoen. Bijna tweederde van de Nederlandse bevolking, 9,5 miljoen personen, gebruikt thuis een pc. Huishoudens zonder bestaan meestal uit 65-plussers met een beneden modaal inkomen. Het aantal huishoudens met pc zal komend jaar nog groeien met 8%, maar die groei vermindert duidelijk vergeleken met de afgelopen 5 jaar. Wel zal de markt blijven groeien vanwege vervanging en aanschaf van een extra pc.Internettoegang heeft 39% van de huishoudens, dat zijn er 2,65 miljoen. Van de kwart van de huishoudens met pc, maar zonder internet, verwacht 6% binnen een jaar toegang te hebben. 4% van de huishoudens zonder pc zal binnen een jaar een pc nemen met internettoegang. voorspelt dat halverwege 2001 bijna de helft van de Nederlandse huishoudens thuis internettoegang zal hebben. Aan het telefonische onderzoek van Multiscope werkten 1614 Nederlanders van 12 jaar en ouder mee in de periode april-mei 2000.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie