Plus spreekt kinderen aan met spaaractie en videowedstrijd rondom Mario Kart

Bij de supermarktketen kun je de komende weken Mario Kart Koins sparen en spelcomputers winnen.

  • Craft
  • 6 February 2018
  • Redactie Adfo Groep

Plus heeft een nieuwe spaaractie waarmee de supermarktketen gezinnen met kinderen wil bereiken. Wie de komende weken bij Plus boodschappen doet kan sparen voor Mario Kart Koins. Kinderen die trucs verzinnen met de plastic muntjes en daar een filmpje van maken, maken kans op een Nintendo Switch met het spel Mario Kart 8 Deluxe.

Laat je tofste trick zien
Om kinderen te stimuleren actief bezig te zijn met Koins, heeft bureau Energize de online campagne ‘Laat je tofste Koin Trick zien’ bedacht. Ze brengen de actie onder de aandacht met inspiratievideo’s op Snapchat, Instagram en Facebook. Daarnaast worden kinderen geënthousiasmeerd op spelletjessites zoals spele.nl. Alle communicatie leidt vervolgens naar de actiesite pluskointricks.nl.

Activiteit stimuleren
Een woordvoerder van Plus vertelt: ‘Plus richt zich primair op gezinnen met kinderen. Bij spaaracties voor kids proberen wij iets te bedenken waar de doelgroep dat moment in geïnteresseerd is. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kids geïnspireerd worden om actief met de gespaarde items aan de slag te gaan.’

Op de actiesite kunnen kinderen filmpjes uploaden van hun trucs en hun vrienden uitdagen om hetzelfde te doen. De beste trucs maken kans op een Nintendo Switch + Mario Kart 8 Deluxe. De winnaars worden niet bepaald op basis van views of likes, maar wekelijks gekozen door vijf bekende vloggers.

Elke week selecteert een andere vlogger als jurylid de winnaar van de tofste truc. Plus werkt tijdelijk samen met:
Youtuber Nina Schotpoort
Glowmovies (Rik Kleeven en Jesper Weijs)
Youtubers Ties & Tuur
Clonny Games
Youtuber Beau van Beau-tifull

 

Plus richt zich primair op gezinnen met kinderen. Daarom begint het merk twee of drie ‘kidscampagnes’ per jaar, zoals deze Mario Kart Koins.

Extra winactie met online boodschappen
Tegelijkertijd wil Plus de online dienstverlening onder de aandacht brengen. Dat doet de supermarktketen met een extra actie in dezelfde periode, gericht op ouders. Zij maken ook kans op een Nintendo Switch + Mario Kart 8 Deluxe door online boodschappen te bestellen. Om deze extra win-actie onder de aandacht te brengen is er een online commercial.

Credits:
Verantwoordelijk bij klant: Annemiek Moerman, Jasper Jobse
Bureau online campagne: Energize (i.s.m. JWT Amsterdam, verantwoordelijk voor o.a. algemeen concept en tv-campagne)
Productie actiesite: Egotribe
Productie videocontent: FastForwardFilm

Advertentie