Reclamefestival PHNX FST in Zeewolde afgelast

Corona-maatregelen gooien alsnog roet in het eten.

Reclamefestival PHNX FST, dat van donderdag 8 juli tot en met zaterdag 10 juli zou plaatsvinden in Zeewolde, gaat niet door. Deze week werd definitief bekend dat de overheid tot eind juli geen vergunning afgeeft voor meerdaagse evenementen. Dat geldt ook voor kamperen in combinatie met zakelijke bijeenkomsten.

Advertentie
advertisement

Spijtig

De organisatie noemt het spijtig dat de corona-maatregelen 'alsnog' roet in het eten gooien. 'We hebben op allerlei manieren geprobeerd om een oplossing te vinden', zegt Kyra Roest van de Embassy of Dutch Creativity, een van de initiatiefnemers van het festival/ 'De enige overgebleven mogelijkheid was om er een eendaags evenement van te maken, maar dat was wat ons betreft geen optie. We wilden er juist een echt meerdaags festival-gevoel aan geven. Heel jammer allemaal.'

Het idee achter PHNX FST was om eenmalig een festival in Nederland te organiseren vanwege het niet doorgaan van het Lions-festival in Cannes. Belangrijkste doelstelling was om vakgenoten elkaar weer in levende lijve te laten ontmoeten. Verschillende vak- en brancheorganisaties hadden zich aangesloten. Zo zouden Via en MWG 'de Future Bosses-lunch' dit jaar in Zeewolde organiseren. Deze lunch, tussen bureaudirecteuren en aanstormend talent, vindt nu in september plaats. 

Voorjaar 2022

De organisaties zetten nu vol in op het voorjaar van 2022, wanneer naar verwachting het Cannes festival wel doorgang zal vinden. 'Het is fantastisch om te zien dat zoveel Nederlandse partijen een initiatief als PHNX FST wilden ondersteunen. Dat we nu de stekker er uit moeten trekken is voor iedereen een hard gelag. Maar niet getreurd, we gaan er nu vanuit dat we met z’n allen volgend jaar gewoon weer bij de Embassy of Dutch Creativity in Cannes staan.'

Het festival zou zowel offline als online plaatsvinden als onderdeel van de internationale PHNX Award competitie van AdForum. De PHNX Award competitie gaat wel gewoon door en zal geheel online plaatsvinden.  Mensen die al kaarten voor het reclamefestival hadden geboekt, krijgen hun geld terug. Meer informatie is te vinden op de website.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie