TMG: kostenverlaging 90 miljoen en uitbreiding digitale activiteiten

TMG geeft vandaag op de Investor Relations-dag een update over haar 24/7 strategie en de nieuwe bezuinigingsoperatie.

In een persbericht zet Telegraaf Media Groep vanochtend uiteen wat de zijn.

Outlook 2019
TMG wil &;nadrukkelijk blijven investeren&; in de uitbreiding van onze digitale activiteiten en bereik, zowel autonoom als door middel van (strategische-) samenwerkingsverbanden. Deze gecombineerde maatregelen moeten dan in 2019 resulteren in:

- Continuing EBIT-marge double digit (1,3% in 2015, 4% in 2017, 10% in 2019)
- Verlaging kosten met 90 miljoen (komend jaar gaat het om 40 miljoen). 
- Groei van het digitale aandeel in de totale omzet tot ruim 25% (13% in 2015, 2017 16%). 
Herstel dividend-uitkeringspercentage van 35% van de operationele kasstroom

Hoe TMG het digitale aandeel wil laten groeien, maakt het niet bekend.

Verlagen materiële vaste activa
TMG is &;vergevorderd&; in het onderzoek naar het verder verlagen van de materiële vaste activa op de balans. Hieronder valt ook de optie van een sale-and-leaseback transactie van de vastgoedportefeuille, &;waarbij een eerste analyse een minimale marktwaarde van tussen de 60 en 80 miljoen euro voor de locatie aan de Basisweg in Amsterdam laat zien&;.

Keesing
TMG zoekt met de puzzeltak Keesing verdere internationale expansie, rationalisatie en efficiency. Dat moet de komende jaren resulteren in een duidelijk verbetering van haar marge (tenminste een procentpunt per jaar).

Talpa
De al eerder aangekondigde samenwerking met Talpa op het gebied van radioactiviteiten moet zorgen voor een verbetering van de solvabiliteitsratio van TMG met circa 3 procent en levert in 2016 een non-cash boekwinst op. Ook wordt de bijdrage van Sky Radio Group (SRG) aan de EBITDA in de toekomst vervangen door het aandeel in het resultaat van het nieuwe radiobedrijf. De door SRG gegenereerde kasstroom (2,6 miljoen in 2015) wordt in het kasstroomoverzicht vervangen door dividend uit investeringen in geassocieerde deelnemingen, die naar schatting 3 tot 4 miljoen per jaar zullen bedragen. De uitkomst van het geschil met de overheid over de waarde van de Radio Veronica-vergunning vormt geen onderdeel van deze transactie.

Van der Snoek
Volgens ceo Geert-Jan van der Snoek ligt TMG op schema met het toekomstbestendig maken van onze organisatie. &;We verlagen daarnaast niet alleen onze kostenbasis en realiseren interne synergie en synergie met onze partners, maar we maken de organisatie ook flexibeler, we vergroten ons potentieel om nieuwe initiatieven, producten en diensten doorlopend te ontwikkelen voor onze consumenten en klanten. De strategische samenwerking met cross-mediale partners zoals Talpa geeft TMG groeimogelijkheden naar de toekomst.&;

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie