Bates wordt wellicht zuster van FCB

Het ziet er naar uit dat de bureaus in het internationale FCB-netwerk er een zusternetwerk bij krijgen: Bates Worldwide.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ook in Nederland hebben beide netwerken een vestiging, FCB Amsterdam en Bates Not Just Film. Dat is het gevolg van de mogelijke overname van het Britse Cordiant, met Bates Worldwide als belangrijkste dochter, door True North in de VS met FCB als belangrijkste internationale netwerk. True North integreerde onlangs dochter Bozell in het FCB-netwerk; het Bates-netwerk is aanzienlijk sterker dan Bozell, reden waarom Bates ongetwijfeld, in tegenstelling tot Bozell, als een onafhankelijk netwerk zal blijven voorbestaan.

Volgens waarnemers in Londen vandaag zouden de Amerikanen bereid zijn het equivalent van 1,1 miljard pond sterling neer te tellen voor Cordiant, dat zich enkele jaren geleden terugtrok uit de Saatchi-holding. Cordiant bezit behalve Bates ook netwerken op het gebied van dm, pr en event marketing.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie