Premium

'Een goede growth hacker wil ongelooflijk graag nieuwe marketingkanalen testen'

4 vragen aan Peter van Sabben, mede-oprichter van The Growth Academy.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Amsterdam kent sinds vandaag de eerste Growth Hacking Academy van Europa, op initiatief van het in growth hacking gespecialiseerde bureau Growth Tribe en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Het gaat om een voltijds programma van drie maanden bij de Universiteit van Amsterdam op de Plantage Muidergracht.

Het eerste programma begint op 2 november en duurt tot eind januari. Deelnemers volgen workshops en werken in teams aan een groeiproject bij een veelbelovende startup. Ze krijgen daarbij persoonlijke begeleiding van ervaren growth hackers en ondernemers.

1.       Aan welke eisen moet een goede growth hacker voldoen?

&;Data gedreven, goed in bedenken, uitvoeren en analyseren van experimenten, &;executie machine&;, tech-savy - dus goede beheersing van html5 en CSS - en ongelofelijk leergierig om nieuwe marketing kanalen te testen. Proces gedreven. Eigenlijk een combinatie van een data scientist, developer, designer en technische marketer.

&;Deze personen zijn , het is bijna onmogelijk om te vinden. Daarom werken wij met multidisciplinaire teams met één developer, één data scientist, één UX designer en één marketeer, zodat je alle skills in huis hebt en zelf georganiseerd en snel kan werken. Bij Spotify noemen ze dit

2.       En wat voor studenten zoeken jullie?

&;Ambitieuze master studenten of net afgestudeerden die bij hard groeiende startups aan de slag willen.

&;Als deze academie succesvol is, zal de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit verder gaan met een officieel programma waar studenten studiepunten kunnen krijgen. En wij willen het curriculum straks ook aanbieden aan het bedrijfsleven voor het opleiden van marketing professionals.&;

3.       Komt growth hacking niet vooral neer op ondernemerstalent en technisch inzicht?

&;Nee, het is een proces van wekelijks experimenten bedenken, uitvoeren en analyseren. Daarnaast wil je alle aannames testen en kijken waar je groei kan optimaliseren. Hiervoor heb je mensen nodig met verschillende vaardigheden. Verder heb je kennis nodig over welke data en marketing tools beschikbaar zijn. Iemand met ondernemerstalent kan wel goeie experimenten bedenken, maar heeft nog steeds hulp nodig bij UX design en technische vraagstukken. Bijvoorbeeld hoe installeer je de tool mixpanel? De uitdaging ligt bij veel bedrijven in het opzetten van multidisciplinaire teams die snel en zelfstandig kunnen werken via agile en scrum.

&;Ten slotte is er een versnelling gaande van nieuwe marketing kanalen om nieuwe klanten te benaderen. Zo kun je adverteren via Instagram, videocontent live-streamen via Meerkat of Pericope en je product promoten via Virtual Reality. Allemaal nieuwe kanalen waar nog niemand ervaring mee heeft. Het is testen wat werkt en wat niet werkt.&;

4.       Studenten gaat aan de slag voor een echte start-up. Welke?

&;We zijn in gesprek met acht startups, waaronder , , , , en . Maar hier kunnen nog veranderingen in komen.&;

 

 

Advertentie
premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie