'FTC keurt fusie AOL/Time Warner goed'

De fusie tussen AOL en Time Warner wordt waarschijnlijk nog deze week goedgekeurd door de Amerikaanse Federal Trade Commission (de Amerikaanse NMa), zo meldt The Wall Street Journal.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Met name de toegang van AOL-concurrenten tot het kabelnet van Time Warner was een probleem, maar daarover lijkt nu een akkoord te zijn bereikt. Time Warner is eigenaar van 20 procent van de kabelaansluitingen in de VS. Concurrenten van AOL: vrezen dat Time Warner zijn fusiepartner als aanbieder van internettoegang zal bevoordelen. Zij eisen vrije toegang. Die eis zou de Federal Trade Commission te ver gaan. Wel moet Time Warner in iedere stad minstens één aanbieder naast AOL toelaten tegen een eerlijk tarief. Als de FTC zijn goedkeuring heeft gegeven is de fusie nog niet beklonken. De Federal Communications Commission (de Amerikaanse Opta) moet er dan ook nog naar kijken.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie