Huawei opent eerste experience store in Nederland

Het techbedrijf had voorheen een kleine service store in Amsterdam en verruilt die nu voor een winkel met een focus op productuitleg.

De Huawei experience store
Afbeelding: aangeleverd

Techbedrijf Huawei opent op zaterdag 23 april zijn eerste experience store in Amsterdam. In deze winkel kunnen bezoekers uiteenlopende Huawei-producten kopen, maar ook laten repareren. De focus ligt echter op het demonstreren van Huawei's productaanbod via belevingszones. 

Vijf productcategorieën

De winkel in de Ferdinand Bolstraat is ingericht met vijf belevingszones. Die gaan over producten voor een slim huis, een slim (thuis)kantoor, fitness en gezondheid, audio en gaming. De belevingszones tonen Huawei-producten die met elkaar samen kunnen werken. 

Huawei was een paar jaar geleden vooral bekend van zijn smartphones, maar verkoopt vanwege Amerikaanse sancties nu nog maar weinig recente telefoonmodellen in Nederland. De focus is verschoven naar productcategorieën als laptops, monitoren, draadloze oordopjes en fitnesstrackers. 

Reparaties uitvoeren

Gebruikers van bepaalde - niet bij naam genoemde - Huawei-apparaten kunnen die in de winkel inleveren voor een reparatie. Huawei werkt samen met een reparatiepartner. De winkel is zes dagen per week open.

Huawei had al een service store

Voor Huawei is deze winkel zijn eerste experience store in Nederland. Het merk heeft echter ervaring met een winkel in ons land. Voorheen zat er - ook in Amsterdam - een kleine Huawei service store. Die focuste zich met name op het tonen van smartphones en bood ook een reparatieservice aan bezoekers. 

Correctie 22 april: in het originele artikel stond dat Huawei voorheen een winkel had in Amsterdam. Dat klopt niet: het was een service store, die geen producten verkocht. Het artikel is hierop aangepast.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie