Lekkersociaal #6, over een snitchende Instagram, Snapchat als feniks en meer emoji’s.

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over screenshots in Instagram, nieuwe advertentiemogelijkheden en goed nieuws over Snapchat.

  • Blog
  • 8 February 2018
  • Erik Wiese

Screenshot je rot

Tsja, soms is het gewoon heel fijn om een screenshot te maken van andermans Insta Stories. Misschien omdat je een leuk restaurant hebt gezien, een mooi paar schoenen, of om iemands nieuwe scharrel belachelijk te maken bij je vrienden. We don’t judge! Maar helaas, aan alle mooie dingen komt een eind. Instagram heeft het namelijk op zich genomen om jou te verklikken. Wanneer je een screenshot maakt, krijgt de gebruiker hier een notificatie van. Deze nieuwe feature wordt op dit moment getest, ook in Nederland. Hoe weet je of jij het ook hebt? Nou, je wordt één keer gewaarschuwd en daarna wordt die melding verstuurd. Hopen dat het bij een testfase blijft!

Sharing is caring

In other Instagram nieuws: je kunt misschien binnenkort openbare posts van andere gebruikers delen in je eigen Stories! Dit zou betekenen dat je deze dus kunt voorzien van tekst of stickers voordat je ze deelt. Handig, als je zelf niet zo veel te delen hebt ;). Bezorgd over je privacy? Als je een openbaar account hebt komt er een mogelijkheid om deze optie uit te zetten, dus dan kan niemand jouw geliefde kunstwerkjes belachelijk maken met een sarcastisch GIF’je.

Nieuwe expressie

Een emoji zegt meer dan duizend woorden. Daarom vervangen ze zo’n groot deel in onze communicatie, en kun je met een emoji précies duidelijk maken wat je bedoelt. Op Facebook worden emoji’s ook flink gebruikt, maar zij tillen het nu nog een leveltje omhoog; op Messenger wordt binnenkort ‘Your Emoji’ geïntroduceerd. Hiermee kun je dus je gevoel uitdrukken, en deze blijft 24 uur naast je profielfoto staan op Messenger. Wij zien hier veel potentie in!It has returned!

Verrassend nieuws over Snapchat! Ze zijn namelijk voor het eerst in tijden weer lekker aan het groeien! De resultaten van Q4 2017 zijn bekend gemaakt, en hierin komt naar voren dat ze 8,9 miljoen nieuwe gebruikers hebben aangetrokken sinds Q3. Dit brengt Snapchat op een gebruikersaantal van 187 miljoen. Wees trouwens voorbereid op een compleet redesign van Snapchat, dit wordt namelijk in de komende weken wereldwijd uitgerold. Leuk feitje: van de eerste personen die het nieuwe design hebben beoordeeld was maar liefst 83% negatief. Voorspelt veel goeds!

Carousel weetjewel

Leuk nieuws voor de adverteerders onder ons! Een jaar geleden bracht Instagram de advertentiemogelijkheden naar Stories, maar ze gaan nu door. Binnenkort wordt het namelijk mogelijk om Carousel Ads gesponsord uit te zetten in Stories! Voorheen kon je gesponsorde bericht maar één foto of video bevatten, en nu kunnen dit er maximaal drie zijn. Instagram zegt dat omdat ‘normale’ gebruikers deze mogelijkheid al hadden (in niet gesponsorde vorm) het een logische stap is om het ook voor adverteerders beschikbaar te maken. Wij zijn benieuwd wat de meningen over deze ad zijn, we kunnen ons namelijk voorstellen dat het als gebruiker nogal irritant kan zijn als je drie keer door moet klikken om door een reclame heen te komen!  


Dat was de #lekkersociaal voor deze week, screenshot erop los nu het nog kan! 

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Advertentie