(Onderzoek) Reis boeken via mobile device wordt mainstream

Consumenten kopen hun vakanties steeds vaker via een tablet. Zo komt naar voren in het Travel Report van marketingperformancebedrijf Criteo.

Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

Nederlandse consumenten zijn hier wereldwijd bijna koploper: 16 procent van de consumenten boekt hun reizen via de tablet. Alleen in Denemarken doen ze dat meer: 17 procent.

Daarnaast is het aantal boekingen via mobile devices wereldwijd met 11procent gestegen in het afgelopen jaar (van 12 procent in Q2 2014 naar 23 procent in Q2 van 2015).

In Nederland zijn in juni 2015 22 procent van alle online boekingen gedaan op mobile devices.

Overige bevindingen:

  • Boekingen via smartphones en tablets stijgen gedurende het weekend, van 20 procent gedurende week, naar 26 procent in het weekend.
  • Wereldwijd worden boekingen meer op smartphones gedaan, dichter bij de check-in datum (met 13 procent van de hotelboekingen die via de smartphone worden gemaakt zeven dagen voor check-in, vergeleken met 47 procent op de dag van check-in).
  • Online reisorganisatiess zijn beter met het omarmen van mobile in hun strategie, waar 21 procent van de boekingen bij deze bedrijven op de smartphone gebeurd, is dat maar het geval bij 7 procent van de boekingen bij leveranciers (zoals hotels).

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie