Zakelijke evenementen organiseren op een corona proof manier

Hoe promoot je jouw bedrijf tijdens zakelijke evenementen? Welke tooling helpt je om dit de komende tijd digitaal te organiseren?

Het adverteren op beurzen of soortgelijke zakelijke evenementen was de laatste tijd niet mogelijk. Als gevolg van het corona virus zijn dergelijke evenementen allen afgelast. Hoe kun je toch voor de promotie van je bedrijf zorgen tijdens zakelijke evenementen? Welke tooling helpt je om dergelijke evenementen de komende tijd digitaal te organiseren? Gelukkig zijn de maatregelen rond het corona virus sinds begin juni iets versoepeld. Het maakt dat er meer mogelijk is om evenementen te organiseren! In dit artikel vind je een aantal ideeën, die je hierbij kunnen helpen.

Een online webinar voor klanten en partners

Een van de manieren om je klanten en partners betrokken te houden bij je organisatie of producten, is het organiseren van een online webinar. Er zijn verschillende tools, die de mogelijkheid bieden om een video live te streamen. Dit kan bijvoorbeeld via Zoom, Teams of Skype for Business. Houd er rekening mee dat dergelijke tools niet gratis zijn! Je zou kunnen overwegen gebruik te maken van een livestream op YouTube. Nadeel hiervan is dat de stream vaak door iedereen te bekijken is. Daar waar een digitale ruimte bij tools als Teams en Zoom afgesloten kunnen worden met een wachtwoord. Het is bij de streams van YouTube overigens wel mogelijk om deze buiten de lijsten op de website te houden.

Evenement in een grote zaal organiseren

Mocht je een evenement toch op locatie willen organiseren, dan is het verstandig dit in een grote zaal te doen. Zet de stoelen voor gasten in deze zaal op voldoende afstand van elkaar, om te voorkomen dat mensen elkaar zouden kunnen besmetten. Zorg er daarbij voor dat er voldoende mogelijkheden zijn om handen te wassen. Het ontsmetten van handen kan ook op een optie zijn met desinfecterende handgel. Door looproutes aan te geven door de zaal voorkom je dat mensen per ongeluk tegen elkaar op lopen.

Houd medewerkers tevreden bij een bedrijfsevenement

Niet alleen wil je klanten en partners betrokken houden bij je bedrijf. Ook medewerkers moeten het gevoel hebben niet vergeten te worden. Nu er meer mag, is het slim om alvast na te denken over een uitje of bedrijfsevenement. Er zijn verschillende soorten bedrijfsevenementen, die ook in tijden van corona goed te organiseren zijn. Denk bijvoorbeeld aan een middag sporten op het strand. Of wat te denken van een groot tennistoernooi op je eigen bedrijfsterrein? Dergelijke ruimtes bieden je de mogelijkheid om anderhalf meter afstand tot elkaar te houden.

Plaats als eerste een reactie