Iconisch cosmeticamerk Revlon in de problemen

De omzet loopt al jaren terug omdat de voorkeur van consumenten wijzigde en nieuwe make-upmerken daar sneller op inspeelden dan Revlon.

Revlon en Elizabeth Arden
https://www.revloninc.com/our-brands.php

Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Revlon, dat naast de hoofdrolspelers Revlon en Elizabeth Arden nog een hele trits aan cosmeticamerken in portfolio heeft, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De onderneming zegt door de problemen in de toeleveringsketen en de sterke inflatie niet langer aan zijn schulden te kunnen voldoen. Door de aanvraag kan het bedrijf in gesprek met schuldeisers over een betalingsregeling of een herstructurering van de schulden.

Revlon had tijdens de coronapandemie last van het vele thuiswerken en het sluiten van uitgaansgelegenheden en de horeca. Daardoor verkocht het bedrijf minder make-up. Bovendien loopt de omzet al jaren terug omdat de voorkeur van consumenten wijzigde en nieuwe make-upmerken daar sneller op inspeelden dan Revlon.

Advertentie
advertisement

2 miljard lenen

Revlon begon tijdens de Grote Depressie in de jaren '30 van de vorige eeuw met de verkoop van nagellak en is inmiddels een internationaal cosmeticabedrijf. Het bedrijf wist al meerdere keren ternauwernood een faillissement te vermijden. Sinds de overname van Elizabeth Arden in 2016, waarvoor Revlon ruim 2 miljard dollar aan leningen en obligaties uitgaf, wegen de schulden opnieuw zwaar op het bedrijf.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie