Joris van Heukelom: ‘Startups hebben minder te maken met ondernemerschap’

Wayne Parker Kent interviewde voor de nieuwste aflevering van hun podcast The Brief Joris van Heukelom, medeoprichter van Makerstreet.

Joris van Heukelom

Hosts Mark Schoones en Matthijs Tielman duiken de diepte in met Van Heukelom over onder meer het ondernemerschap, de nieuwe situatie binnen organisaties door agile en scrum-werken, touchpoints voor het doorvoeren van veranderingen binnen je organisatie en technologische ontwikkelen zoals artificial intelligence.

Eerder dit jaar interviewde Adformatie Van Heukelom. Lees dat interview hier terug. 

Advertentie

Ondernemende handvatten

Van Heukelom deelt zijn kennis en bruikbare handvatten voor iedereen van beginnend ondernemer tot ervaren manager. Hij vertelt dat het vooral heel belangrijk is om receptief te zijn voor de buitenwereld. ‘Wat willen je klanten, wat doen je klanten en in welke context opereren ze? Aan de hand van deze informatie moet je gaan kijken of je hun gedrag kunt modelleren richting jouw dienstverlening’, licht Van Heukelom toe.

Dit geldt volgens Van Heukelom voor startende bedrijven, maar ook voor gevestigde bedrijven die veranderingen willen doorvoeren. Bij het laatste zijn nog zes andere punten van belang: innovatie, technologieën, volledig begrip van het businessmodel, cultuur, skills en gedrag.

Van Heukelom vertelt ook dat startups vaak blind zijn voor bepaalde operaties en zaken binnen een onderneming. 'Startups hebben naar mijn idee ook minder te maken met het ondernemerschap. Het hebben van een goed idee is een ding, er vervolgens investeerders voor vinden is een tweede. Maar om daarna scale te creëren dat is lastig. Klanten komen echt niet zomaar op je product af. Dat gebeurt in uiterst unieke gevallen waar je een grandioos goed, nog niet bestaande dienstverlening opzet, waar iedereen op zat te wachten. De rest moet gewoon acquireren en dat kost geld.’

Wayne Parker Kent publiceert iedere twee weken The Brief, een podcast over content marketing en media. Iedere aflevering interviewen Mark Schoones en Matthijs Tielman een gast uit de mediawereld en bespreken ze het nieuws uit de wereld van content, marketing en media.

De nieuwste aflevering van The Brief is nu te vinden in de iTunes-store, op Soundcloud en in alle overige podcast-apps.

De shownotes zijn hier te vinden.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie