Via publiceert nieuwe editie Online Video Handboek

Nieuwe versie vanwege snelle evolutie van de markt.

123RF

De Taskforce Online Video van brancheplatform Via publiceert vandaag de derde editie van het Online Video Handboek. De videomarkt is in 2020 zo snel geëvolueerd dat het volgens de taskforce noodzakelijk was om een vernieuwde editie uit te brengen. 

Het handboek biedt een overzicht van alle (nieuwe) technische, operationele en commerciële aspecten op videogebied. Onderwerpen als mediabestedingen, KPI’s en afrekenmodellen, formaten, technische standaarden, bereik en inkoop- en verkoopmethoden komen aan bod.

Advertentie
advertisement

Video is de afgelopen jaren de grootste aanjager geweest van de groei van onlineadvertentiebestedingen. Door de versnelling van vorig jaar zijn in een jaar tijd zoveel verschillende nieuwe technieken, platformen en schermen onderdeel van het video-ecosysteem geworden dat het volgens taskforcevoorzitter Robin Bach Kolling belangrijk was om zo snel mogelijk een nieuwe editie van het Online Video Handboek uit te brengen. 

Bach Kolling: 'Dit handboek is bedoeld om marketeers en digitale specialisten te helpen om de trends in online video om te zetten in concrete kansen.'

Wendy Pouw, directeur Via: 'De advertentiebestedingen in online video blijken al jaren een belangrijke factor in de totale groei van de digitale-advertentiebestedingen. Uit ons Digital Ad Spend Report Netherlands 2020 blijkt dat de onlinevideobestedingen zelfs met 19 procent zijn gegroeid ten opzichte van 2019.'

Advertentie