Apple meest populaire laptop onder studenten

Ondanks de hoge prijs is een Apple Macbook de meest gewilde laptop onder studenten.

Dit is de top 10 van meest populaire laptops onder studenten:

1. Apple
2. Asus
3. HP
4. Lenovo
5. Acer
6. Dell
7. Toshiba
8. MSI
9. Samsung
10. Sony / Medion (gedeelde 10e plek)

Dit blijkt uit een onder 1099 Nederlandse studenten. Hen werd gevraagd welk merk laptop zij op dit moment in bezit hebben.

1449 euro
Het populairste laptopmerk onder studenten blijkt dus Apple te zijn, en dat is ondanks de forse prijs. (De eenvoudigste Macbook kost nieuw 1449 euro.) Vooral vrouwelijke studenten hebben relatief vaak een Apple Macbook. Bij mannelijke studenten was Hewlett Packard (HP) een tijd populairder, maar ook daar heeft Apple inmiddels het stokje overgenomen.

 

Opmars
Het Chinese merk Lenovo is aan een opmars bezig. En dat is opvallend, stelt Studentenwegwijzer.nl: &;In de top 10 onder respondenten die de laptop het afgelopen jaar kochten, klimt Lenovo een plaatsje omhoog en stoot het HP uit de top 3.&;

Winkel
Het afgelopen jaar kocht 58 procent van de studenten de laptop via een webwinkel. Er is wat dit betreft een verschil tussen mannen en vrouwen. Van de vrouwelijke studenten kocht 52 procent online, terwijl dit bij mannen 67 procent is. Ook Apple laptops werden het afgelopen jaar relatief vaak in de fysieke winkel gekocht, terwijl alle ander merken inmiddels vooral online gekocht werden.

Populariteit versus tevredenheid
Wat betreft tevredenheid over de laptop staat de Apple Macbook bovenaan in de lijstjes. Maar liefst 93 procent van de studenten met een Macbook is (enigszins tot zeer) tevreden over de laptop. De nummers 2 en 3 qua tevredenheid komen echter niet uit de top 3 van populaire laptops. Dit zijn namelijk Dell (90 pct tevredenheid) en de relatieve nieuwkomer Lenovo (89 pct tevredenheid).

Frustratie
De studenten zijn ook gevraagd naar aspecten van hun laptop waar ze eventueel ontevreden over waren. De belangrijkste frustratiebronnen bij studenten laptops blijken gewicht (draagbaarheid) en de batterij (gebruiksduur). Gewicht wordt aanzienlijk vaker als bron van ergernis genoemd door vrouwelijke studenten. Mannelijke studenten geven weer relatief vaak aan dat de &;mogelijkheden om gamen&; te beperkt zijn.

Dit is de completen onvrede-top 10:

1. Gewicht (draagbaarheid)
2. Batterij (gebruiksduur)
3. Snelheid gebruik
4. Snelheid opstarten
5. Mogelijkheden games
6. Schijfruimte
7. Formaat (te groot)
8. Geheugen
9. Kwaliteit materialen
10. Kwaliteit van het beeldscherm

Beeld: www.apple.com.nl

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie